Vi Bilägares forum

"Är det svårt?" Vad svarar ni?

"Är det svårt?" Vad svarar ni?

Ja, jag jobbar på bildemontering, och nästan dagligen frågan från kunder som köper grejer: "Är det svårt att byta". 

Jag börjar få slut på fyndiga svar, så brukar alltid numer svara "Nej då, det är busenkelt". Ofta för att jag helt enkelt tycker det.

Vad brukar ni svara? 
Frågeställningen är ju svår, allt beror ju på hur kunnig personen är från början. 

Har fått skäll en gång, då kom kunden skitförbannad och skrek att det var omöjligt att fixa själv och att jasg lurat honom. Jag sa lugnt att "Du frågade mig om det var svårt, och jag tycker inte det, vad ville du att jag skulle svara?" Något som gav personen i fråga tunghäfta. Chefen bara skrattade, för jag har gjort likadant mot honom. (Då med resultatet givetvis att jag fick fixa istället...)

Brukar ni fråga sådär?

Uppdaterat: 2014-06-19 19:30
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Kommentarer

Jag tycker att du svarar helt ärligt. Men du kan ju svara med en motfråga "Vad kan du om att skruva med bilprylar?".
Jag har träffat många personer som trots att de inte vet åt vilket håll man normalt ska lossa en skruv, ändå inte tvekar att ge sig på invecklade reparationer, vilket oftast innebär att de skruvar sönder saker istället för att skruva isär dem.

Uppdaterat: 2014-06-19 20:28
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Jag frågar om man behöver specialverktyg. Vissa saker ska även kopplas upp mot en dator för att börja fungera. Annars är jag inte rädd för att ge mig på saker själv. T ex värmepump, tumlare, avloppspump har jag fixat själv. Men om man t ex ska byta en kompressor på ett kylskåp måste man ha tillgång till köldmedel, då lämnar jag bort jobbet.

Uppdaterat: 2014-06-19 21:36
Bygg ut svenska motorvägsnätet NU!

Frågar någon så, är det bara att svara ja.
Personen har troligen noll koll, och då är det mesta överkurs.
En som är lite tekniskt lagd ställer frågan, hur gör man?, och då kan man förklara så hen förstår någorlunda, för att lösa resten efter vägen!

Uppdaterat: 2014-06-23 00:09

Tror att frasen "google is your friend" går att applicera när det gäller bilar, brödbak och hur man fulhackar in senaste Androidversionen på en osupportad telefon.
Är personen som frågar inte läskunnig eller man misstänker att en bild säger mer än 1000 ord så kan man även använda "youtube is your friend"

Uppdaterat: 2014-07-02 14:49
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Kan förstå att du får den frågan ganska ofta. Kan även hålla med om att det är roligt att driva med folk. En sak du skulle kunna säga är: "Vad vill du att jag ska svara på det? Jag lever på att hjälpa människor att byta avgasrör, vevaxlar eller hjulupphängningar. Om det skulle vara lätt för dig att byta allting själv så skulle jag inte behövas. Vissa saker kan vara enkla att byta, men det krävs ändå verktyg och någon plats att vara på. På samma sätt skulle du kunna få problem om något ändå går fel. Därför rekommenderar jag dig att låta mig hjälpa dig. På så sätt låter du mig göra det jag är bra på och du kan känna dig trygg med att arbetet blir utfört på rätt sätt. Visst skulle det kännas bra att slippa oroa sig för det?"

Lycka till!

Joakim på
http://casinofakturabetalning.se

Uppdaterat: 2014-09-09 11:57
Hopp Hopp