Vi Bilägares forum

VW 1303 S problem med det elektriska

VW 1303 S problem med det elektriska

Hej!

Jag har en Vw 1303 S och har nu installerat en äldre version av stereo i bilen. Efter många om och men så lyckades jag få igång systemet. Glad och lycklig över att få det fixat stängde jag av stereon som vanligt. Men nu i helgen när jag skulle ta mig en sista tur innan bilen ställs in inför vintern hade all kraft från batteriet (nyligen inköpt ett nytt) försvunnit.

Min fråga till er/någon är naturligtvis: Vad är det som är fel trots att jag stängde av strömmen på stereon? Någon där ute som har något bra råd vad som i så fall kan göras för att åtgärda felet.

Tackar på förhand till alla som kan ge mig hopp

Mvh Jimmy

Uppdaterat: 2010-10-18 14:07

Kommentarer

Pellegrini

Jag råkade ut för samma incident, med min förra bil, vilken var en Ford Fiesta 1,4 CL 90:a.

Jag lämnade in bilen till en bilelektriker, som med olika felsökningsapparater försökte konstatera felet, vilket blev obesvarat, och med åtföljande hög kostnad.

Sedan frågade jag en numera pensionerad bilmekaniker, om han kunde undersöka var felet var? Detta tog ungefär en kvart för honom. Han kunde helt enkelt "höra" att någon elsladd var felkopplad. Denna felkoppling hade då medverkat till, att fastän jag hade stängt av stereon, tog den ändå s k "tjuvström" från batteriet. Det var alltså, när jag skulle installera stereon, som jag av misstag hade kopplat en kabel fel. Men jag minns inte, vilken elkabel det var.

Mitt råd är därför, att du ska söka efter felet bland elkablarna. Om du inte lyckas finna felet själv, fråga då helst någon äldre (längst erfarenhet) bilmekaniker.

Lycka till!

Uppdaterat: 2010-10-20 17:00