Vi Bilägares forum

Toyotas köp av holländska Vanderlande

Toyotas köp av holländska Vanderlande

Nåt som fått nån mer information vad detta kan betyda för Toyota i praktiken relaterat till bilar och för oss konsumenter?

http://affarsliv.com/nyheter/foretagskop-for-11-miljarder-om4558712.aspx

Mjölby Toyota Industries Corporation, där även Toyota/BT i Mjölby ingår, köper det holländska företaget Vanderlande för 11 miljarder kronor.

Det innebär att Toyota tillsammans med Vanderlande bildar en globalt ledande leverantör med ett komplett utbud av materialhantering – från manuella till helautomatiska lösningar.

Vanderlande är marknadsledaren inom automation av logistikprocesser för flygplatser och pakethantering, och även en ledande leverantör av lagerlösningar.

– Köpet innebär i förstone inget för Toyota i Mjölby. Vanderlande blir ett systerföretag till Toyota Material Handling. Men på sikt kan det innebära en ökad försäljning tack vare att det gemensamma nätverket när det gäller försäljning och service är omfattande, säger Jonas Lindell, ny kommunikationschef på Toyota MH Europe.

Grundat 1949 och med huvudkontor i holländska Veghel har Vanderlande levererat lösningar i fler än 105 länder och har egen lokal närvaro i 30 av dessa. Med basen i innovativa system, intelligent mjukvara och livscykelbaserad service har Vanderlande uppvisat stark tillväxt de senaste åren och är väl positionerat för framtiden med nära relationer till varumärkesstarka kunder.

Transaktionen förutsätter sedvanliga myndighetsgodkännanden. Ett slutförande av affären förväntas under våren.

Uppdaterat: 2017-03-26 18:16

Kommentarer

Har svårt att tro att detta på nåt sätt påverkar oss bilköpare.

Uppdaterat: 2017-03-26 18:24

Vem vet? Ett paketsorteringsystem i bagaget kanske?

Uppdaterat: 2017-03-26 19:47