Vi Bilägares forum

Senaste Bilfrågan - Vad hade polisen på taket?

Senaste Bilfrågan - Vad hade polisen på taket?

Läste precis senaste numret av ViBilägare och Bilfrågan. En läsare fråga "vad hade polisen på taket?" Läsaren hade sett en målad polisbil som utöver blåljusrampen även hade en gul saftblandare på taket och undrade vad detta var för polisbil samt om det var en falsk polisbil. ViBilägare svarade att de efter kontakt med polisen fått besked om att talespersonen inom polisen heller inte kände till detta. Slutsatsen blev då att det måste ha varit en falsk polisbil.

Själv kan jag informera ViBilägare ifall ni läser detta om att det förmodligen inte var en falsk polisbil utan en riktig sådan. Det är nämligen så att polisens fordon vid våra flygplatser är utrustade med ett extra gult varningsljus. Förmodligen är detta något som Svedavia kräver för samtliga fordon som får vistas innanför skalskyddet på flygplatserna. Åk förbi Arlanda eller Bromma flygplatser och spana in polisbilarna där samt även Tullens fordon m.fl så ser man att samtliga är utrustade med gult varningsljus utöver ordinarie blåljusrampen.

Sen finns det polisbilar som tidigare varit stationerade på flygplatser men som nu är stationerade på andra platser men med bibehållet gult varningsljus.

Även vissa andra polisbilar såsom Mercedes E-klass har blåljusramper utrustade med gult varningsljus som bl.a används vid trafikolyckor mm. Se länk nedan.

https://www.google.se/search?q=arlanda+polisen&client=ms-android-sonymobile&prmd=imnv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjAm4Ss77zRAhXCVSwKHVURCG8Q_AUIBygB&biw=360&bih=512#imgrc=PWFoe0kp81zubM%3A

Uppdaterat: 2017-01-12 16:01

Kommentarer

Även ambulanser har gult ljus för tillfällen då man behöver uppmärksamhet utan att det är akut.

Uppdaterat: 2017-01-12 20:12