Vi Bilägares forum

Nybilsköp sämre utrustad än förväntat

Nybilsköp sämre utrustad än förväntat

Hämtade idag ut vad jag trodde var en nyproducerad Nissan Pulsar Acenta, men efter att ha kört några mil så insåg jag att viss utrustning som ingår i acenta nivån saknades.
Ganska snabbt visade det sig att det var en modell tillverkad i slutet av 2015.
Från och med 2016 så lade Nissan till ett antal funktioner på acentanivån, helljusautomatik, automatiskt avbländbar innerbackspegel mm.
Beställningen av bilen gjordes i början av februari i år.
Jag fick aldrig någon information att säljaren beställt hem en lagerbil, tvärtom så sa säljaren när vi pratade över telefon (ändrade färg på bilrn) att han hade en order som det gick att byta färg på då produktionen inte hade startat.
Även priset justerades, då priset i köpeavtalet inte stämde med nissans kampanjpris för Nissan Pulsar Accenta Connect, vilket säljaren bekräftade och korrigerade.

På köpekontraktet står det årsmodell 2016, transportstyrelsen säger årsmodell 2015, detta är väl tveksamt att det går att agera på, men det faktum att säljaren gett sken av en nybeställning men sålt en lagerbil med sämre utrustning än vad en nybeställning skulle ha, är något som grämer mig.

Har hört mig till säljaren men inte fått något svar än.

Har jag som köpare någon rätt här?
Häva köp? Begära kompensation? Kräva att få bilen jag ansåg var beställd?

Ingenstans framgår det att det rör sig om en lagerbil, men inte heller att det är en nyproducerad bil.

Uppdaterat: 2016-03-18 21:25

Kommentarer

Självklart ska du inte acceptera att du inte fått vad du beställt. Reklamera och kräv att få en bil av 2016-års modell, alt. kompensation eller, slutligen, häv köpet om ni inte kommer överens och du inte får något av det andra. Förhoppningsvis löser det sig smidigt för dig!

Efter vad jag läst av Biljuristen i Teknikens Värld så kan det vara bra att göra reklamationen skriftligt!

Uppdaterat: 2016-03-18 22:03

Och hur har det gått?

Uppdaterat: 2016-03-22 19:33
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

För j-va trist att råka ut för. Jag har varit väldigt noggrann just med att precisera i köpordern om den avser en nyproducerad bil med leveranstid från fabrik eller en lagerbil. Japanska och koreanska bilar har jag sett uppställda i tusental i Wallhamn. Hur länge de står där i saltluften innan de levereras kan nog variera men bra är det knappast.

Uppdaterat: 2016-03-26 14:27
Mycket vatten har runnit under hjulen...