Vi Bilägares forum

Rättsläget

Rättsläget

Detta hände min sons bil när han lämnade in den på märkesverkstad i Sundsvall för att få en motorvärmare inmonterad. Bilen är en ny Logan MCV som har gått några hundra mil. Verkstaden skeppade iväg bilen för reparation utan att först kontakta sonen Jag har sagt åt honom att en skada av den typen, på det stället är verkligt dåliga nyheter och att han borde kräva att få bilen återlöst.
Har verkstaden rätt att avlägsna bilen från olycksplatsen utan att ta kontakt vare sig med ägaren eller dennes försäkringsbolag? Hur kan ägaren agera i detta mycket bekymmersamma läge?

Uppdaterat: 2015-10-30 16:35

Kommentarer

Jag försökte infoga en bild men det gick inte. Provar så här:

Bild borttagen.

Uppdaterat: 2015-10-30 16:42

Få bilen återlöst som nån form av garanti går inte, det är ju 2 olika affärer, detta har ju inte med köpet av bilen att göra.
Verkstaden ska ju inte bara börja reparera på eget bevåg, utan låta sitt försäkringsbolag och bilens försäkringsbolag lösa tvisten sinsemellan.
Bilägaren ska kontakta sitt försäkringsbolag, detta är deras jobb att lösa!
Har man lämnat en bil till verkstad, har man så klart gett medgivande till att flytta fordonet, provköra osv så mycket som arbetet på den kräver, den som krockar får då så klart köra den från olycksplatsen, föraren är ansvarig, inte ägaren.....
Olyckor händer, och man ska väl inte behöva tjafsa med en ilsken kund på plats, den smällen får chefen eller verkarn ta......

Uppdaterat: 2015-10-30 19:07

Lite plast och lite färg så blir det nog ordning på den! Skämt åsido, som duccedriver skriver så är det en fråga för bilens försäkringsbolag.

Uppdaterat: 2015-10-30 19:48

Trist!
Plåtskador kan efter reparation ha sämre rostskydd än ursprungskonstruktionen, andrahandsvärdet blir sämre om det vid en försäljning är känt att bilen har varit krockskadad, nybilskänslan avtar mm. En olycka kan hända, men företaget måste ta sitt ansvar. Jag skulle kräva att få bilen utbytt till en likadan med motsvarande miltal.

Uppdaterat: 2015-10-30 21:39

Krock-reparationer är nästan jämt kända numera - i vart fall om de utförts via organiserade verkstadskedjor.

Uppdaterat: 2015-10-30 21:43