Vi Bilägares forum

Intressant det här med smak

Intressant det här med smak

Genom åren har man förstått att en del nära på hatar vissa bilars utseende, samtidigt kan de gilla bilar som är låt oss säga än mer groteska?

Design verkar vara oerhört personligt eller är det så att det tar ett litet tag att vänja sig?

Tidigare har Lexus design varit på tapeten och nu är det Toyota, eftersom jag själv beställt nya Avensis så kan jag berätta att jag från början var skeptisk och tänkte att den ser säkert bättre ut i verkligheten, men efter att ha suttit i timmar och studerat och letat bilder så tycker jag nu att den är riktigt snygg?

Kanske är det en vanesak eller så är det svårt att få fram rättvisa bilder, igår såg jag den för första gången på riktigt och parkerad jämte den tidigare modellen och jag måste säga att den ger ett mycket mer modernt intryck, jag till och med gillar fronten, inte slätstruken utan mer uppkäftig

Jag minns när Ford Sierra kom ut, jag tyckte det var PV-dörrar och kallade den för mandelkubb, men något år senare så tyckte man inte att den var så speciellt annorlunda längre, man verkar vänja sig

Ja, ja, nu får ni lite bättre bilder att kolla på :)

Uppdaterat: 2015-06-08 22:36

Kommentarer

Bilderna verkar ha sitt egna liv :) Nytt försök!
Bild borttagen.

Uppdaterat: 2015-06-08 22:38

Och så den omdiskuterade fronten
Bild borttagen.

Uppdaterat: 2015-06-08 22:39

Såg nyss på TV reklamen att det blir visning redan i helgen! Då ska jag ut och provköra, få se vad jag tycker om uppdateringen! Såväl komfort som utseende. På bild tycker jag fronten känns som en försämring, men man måste dels se en bil på riktigt, sen måste ett nytt utseende även få tid att "sätta sig" innan man kan säga vad man tycker. Det är många nya bilar genom historien som man ändrat åsikt om efter ett tag! ;-) Men sen är det ju insidan man ska se mest och den tycker jag ser ut som en klar förbättring redan på bild. Hoppas det intrycket står sig även i verkligheten och att stolarna blivit bättre! Men kombin du bytt fälgar på ovan ser faktiskt riktigt grym ut!

Uppdaterat: 2015-06-08 22:53

Den blåa färgen är verkligen helt rätt färg för Avensisen. För att vara ett facelift av en "gammal" modell (inte svårt att dra en parallell till SAAB 9-5 i det här läget) så tycker jag att designen är lyckad.
Jag tänkte försöka komma iväg och provköra den i helgen med.

Uppdaterat: 2015-06-08 22:55
Power to the people

Ja det är nog lite så att nytt tar ett tag att vänja sig vid, följer man gällande formgivningsnorm så är det nog inga problem, men när man designar för att sticka ut så är det nog en liten tid av tillvänjning, när jag har suttit med bilderna och moddat så har jag mer och mer börjat gilla designen, inredningen i Business med 2-färgat skinn och snygga sömmar gillade jag skarpt

Som jämförelse när det gäller klädmode så köper en del det senaste direkt medans jag ofta behöver lite tid innan jag tycker det ser bra ut :)

Uppdaterat: 2015-06-08 23:00

Jag har ju beställt sedanen som jag tycker är riktigt stilren, moddade på fälgarna jag redan köpt och tycker själv att den blir riktigt snygg

Bild borttagen.

Uppdaterat: 2015-06-08 23:10

RCS-51 så kan det gå och en bil jag fortfarande inte har förlikat mig med är Nissan Juke som jag inte lyckas vänja mig vid :)

Uppdaterat: 2015-06-08 23:11

Simon. Jag beundrar din entusiasm. Lycka till med nya bilen!

Uppdaterat: 2015-06-08 23:28

Tack Bilnerd!

Uppdaterat: 2015-06-08 23:35

Följer rådande mode, vad gäller karosslinjer, rätt snyggt, men fronten är för jävla ful....
Men man vänjer sig väl, precis som man kommer att göra med den hemska mitsubishi outlander mfl...

Uppdaterat: 2015-06-08 23:54

Sen någon påpekade att fronten på nya Yaris ser ut som att det sitter en utsmetad dvärg på bilen kan jag inte undgå att se just det. Samma sak med denna även om det ser ut mer som en sumobrottare...

Fenomenet finns även med att bakljusen på Volvo C30 ser ut som giraffer.

Uppdaterat: 2015-06-09 08:20

Nja, jag tycker nog att Toyota tagit i för mycket på fronten på nya Avensis, som i övrigt känns som en ganska fräsch bil. Såg den live idag för första gången, den ser ut som en lite större Auris kombi.

Jo, alla minns vi väl Ford Scorpio eller Sierra när de kom, eller för all del Passat B3, den utan grill... inte bra! men det gick över och nu finns det andra bilar som inte "fungerar" för ögat, Juke är nämnd, det finns fler, men i det stora hela tycker jag att bilar av idag är ganska slätstrukna och lite look-alike med varandra.

Uppdaterat: 2015-06-09 13:35
*Robban

Tycker nya xc90 har en gräslig grill, den är för stor i förhållande till resten av fronten!
En "volvogrill" i megaformat är inte snygg.."

Uppdaterat: 2015-06-09 13:41

Fördelen med dagens jättegrillar är att de sedan kan göra en "snålversion" där man förbättrat luftmotståndet genom att minskat grillen....

Många förfasades över 407:ans stora grill, men idag är den ganska beskedlig jämfört med t.ex. Lexus och Audis jättehål.

I mitten av 80-talet försvann nästan grillarna helt, bl.a. på Passat och Sierra. Det fanns tillbehör för att snygga till bilarna, till Passat kunde man köpa gummikuddar som limmades direkt på motorhuvens framkant för att ge sken av grillöppningar....

Uppdaterat: 2015-06-09 15:21
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Simon - sedanen är ju riktigt snygg ovan, efter din förbättring! Vilken färg har du beställt? Kul med ny bil! Lycka till! =)

Uppdaterat: 2015-06-09 17:22

Rutger hade bestämt mig för den nya blåa men ångrade mig precis innan beställning så det blev en svartmetallic, så nu lär man få putsa igen, fast jag kommer lägga lackskydd vilket underlättar att hålla rent :)

Den blå var snygg också

Bild borttagen.

Uppdaterat: 2015-06-09 20:07

OK, den svarta var ju snygg ovan, så det blir nog bra! Svartmetallic är ju ändå mera lättskött än solidsvart! ;-) Beror även på hur den blå ser ut i verkligheten. Vissa blå nyanser kan vara extremt fläckkänsliga, blir lätt fingeravtryck runt dörrhandtag osv som ser trist ut... Hade själv en sån färg tidigare. Aldrig mer en sån, säger jag. Då tar jag hellre en svartmetallic!

Du får lämna lite rapporter sen när du fått bilen! ;-)

Uppdaterat: 2015-06-09 20:21

Svart är ofta jävligt snyggt i bilhallen. Blå är nog lite snällare ute i verkligheten. Är lite avis på dej simon. Riktigt fin bil du satt ihop.

Uppdaterat: 2015-06-09 22:21

Tack, ja och ju mer jag har suttit och jobbat med bilderna ju mer har jag börjat gilla utseendet, tycker den ser riktigt bra ut mot att från början varit tveksam mot fronten, men jag tror att det är en vanesak och när jag såg den nya jämte föregångaren så såg den nya betydligt mer modern ut och dessutom är det ingen som kommer att missa den på vägarna :)

Jag hoppas att jag kommer bli riktigt nöjd, har idag varit och plockat ut kopplingsschema på stereon då jag kommer att uppgradera framsystemet, min nuvarande bil har ju 11 högtalare + en egen subwoofer i bagaget och den nya kommer med 6 högtalare, så jag kommer att byta ut framsystemet till ett finare 3-vägssystem och flytta över subwofern då den är enkel att flytta :)

Uppdaterat: 2015-06-09 23:24

Spirou finns inte mycket rättvisa bilder men har en som visar lite annorlunda vinkel och här ser man att det ligger en kromlist ovanpå den utstickande delen av kofångarn

Bild borttagen.

Uppdaterat: 2015-06-15 22:17