Vi Bilägares forum

Startgas beroende

Startgas beroende

Vad händer egentligen i en motor som blir startgas beroende? Om en motor är svårstartad och man får börja ta hjälp av startgas. Varför behöver man många gånger alltid använda startgas sedan? Är det någon som har koll på det?

Uppdaterat: 2015-06-06 15:00

Kommentarer

Vad är det för motor? Min gräsklipparmotor går inte igång utan startgas om den stått några dagar. Men där är problemet ganska enskelt, motorn, B&S, har en bränslepump som drivs av undertrycket i vevhuset och innan den hunnit pumpa bränsle till förgasaren är det slut i batteriet!
Där är lösningen att montera en elektrisk pump.
Kanske får din motor inte tillräckligt med bränsle?
Annars är det väl som med katter, blir de vana vid gösfile vägrar de hackekorv!

Uppdaterat: 2015-06-06 20:18
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Luftläckage, så kallad tjuvluft är möjligt, då får motorn luftöverskott, alltså mager blandning, och då är den svårstartad kall.
Testas med startgasen, när motorn går, sprayar man vid insugsrör, luftslangar, och vacuumslangar.
Höjs tomgången då, drar den luft.
Då brukar motorn även gå oroligt sen den startat.
Svag gnista kan det vara, startgasen tänder på minsta lilla.....
och så klart klent med bränsle, men då brukar den ju inte gå bra efter att den startat heller, om det inte är just kallstartsanrikningen.....
Oavsett vilken är ju bilen beroende av gasen tills felet är fixat, sen kan avgiftning inledas......
Katters beroende av finmat är svårare att bryta......

Uppdaterat: 2015-06-06 21:16

Inser helt klart att rubriken kan leda till att man tror att vi har det problemet. Det har vi inte. Vi har haft i en gammal bil längre tillbaka som behövde startgas, det var en diesel. Jag var lite nyfiken rent allmänt. Jag såg en HD för säkert 20 år sedan på en marknad där ägaren tittat klart och skulle starta upp den och köra iväg.
Uppenbarligen hade den ju inte stått Så länge, men han var tvungen att plocka fram startgasen för att få igång den. Det är rätt konstigt.

Uppdaterat: 2015-06-07 14:03

Om man bara ska ha raka rör och öppet luftfilter, och inte har förstånd på att en motor som andas bättre behöver mer soppa, så sitter man där med flaskan, och blir beroende....

Uppdaterat: 2015-06-07 19:20