Vi Bilägares forum

Vagnskadeförsäkring

Vagnskadeförsäkring

Jag har köpt en beg Mercedes som har vagnskadegaranti kvar. Problemet är att jag just flyttat till Åland och då gäller inte vagnskadegarantin enligt Mercedes. Jag måste alltså, ta en dyr vagnskadeförsäkring här på Åland.
Jag tycker då att jag skall betala mindre för bilen eftersom jag betalar ett pris där denna garanti finns inräknad vilket kan bli svårt att motivera då priset är på begagnad bil. Jag tycker däremot att det är märkligt att garantin inte gäller inom Norden. Den gäller endast vid en semestervisit inom Norden.

Uppdaterat: 2015-09-16 15:15
JanneAMG

Kommentarer

Jag tror inte försäljaren sänker priset enkom för att du bestämt dig för en flytt till Åland. Kanske bättre att titta efter en Mercedes i Finland istället? Vad får man betala för tull och skatteavgifter när man tar med sig bilen som flyttgods?

Uppdaterat: 2015-02-05 12:23

Gäsp; det är Mercedes (=tillverkare) vagnskadeförsäkring, ungefär som Nikon som har världsgaranti. Här frågar jag bara om Nordisk garanti på bilar inom Norden.

Uppdaterat: 2015-02-05 15:40
JanneAMG

Finns det verkligen något som heter eller kallas "nordisk garanti"?
Vagnskadegarantin verkar vara något som importören/generalagenten och tillverkaren kokat ihop vad jag kan läsa mig till.

Vet inte hur det ser ut på andra garantier, tex så har ju Volkswagen längre garanti i Norge än i Sverige, om man köper en bil i Norge och tar över till Sverige så gäller väl inte denna längregarantin?
Däremot så kan man ju köra tillbaka bilen till Norge till återförsäljaren, om man nu följt instruktionerna så att garantin ska gälla.

Uppdaterat: 2015-02-05 15:49
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Men som Jes påpekar så är inte detta nån garanti utan en försäkring som är lokal i säljarlandet så för mig är det inte så märkligt. Försäkringsbranschen lär ju fungera olik i olika länder så det är nog svårt att få en försäkring att täcka flera länder.
Dessutom byter våra bil-generalagenter försäkringsbolag för dessa försäkringar liksom för de "märkesförsäkringar" vi ofta erbjuds med jämna mellanrum - säkert för att spela ut dom prismässigt.
Och detta är en försäkring som täcker skadorna på ditt fordon om du själv är vållande. Så gör gärna ett försök att få Nikon att ersätta skadorna på din Nikon-kamera om du tappat den i backen - du lär inte lyckas med det men väl om det är ett fel som kan härledas till "ursprungligt fel".
Bara att acceptera och gå vidare.

Uppdaterat: 2015-02-05 16:34