Vi Bilägares forum

Märklig parkering

Märklig parkering

Har just varit till det plåtskjul i Canberra som utgör Kungliga Svenska Ambassaden. Det än mycket liten ambassad med bara fem anställda inklusive ambassadören Pär Ahlberger. Han har beskrivit ambassaden som en mikromiljö. Nu kommer mitt gnäll. Personalparkeringen har 20 platser och besöksparkeringen bara tre. Kan någon förklara logiken i detta? Varför behöver fem anställda ha 20 parkerinsplatser och det kan ju faktiskt hända att man har fler än tre besökare samtidigt.

Uppdaterat: 2015-09-16 15:16

Kommentarer

Här är en bild på sveriges luxiösa amabassad.
Bild borttagen.

Uppdaterat: 2014-12-31 03:50

Bra att UD inte slösar skattepengar på vräkiga ambassader. Håller med om att fördelningen av parkeringsplatserna är märklig.
Jag tror inte att någon här kan förklara logiken i detta. Mitt råd: Fråga ambassadör Pär Ahlberger eller någon av de anställda.

Uppdaterat: 2014-12-31 08:55

De anställda har kanske 2-3 bilar var? Glömmer att de kört bil till jobbet och tar tåget hem och kommer med en annan bil nästa dag? (ironi för de som inte kan utläsa det mellan raderna)

Uppdaterat: 2014-12-31 10:36
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Peter, får du en parkeringsbot om du ställer din bil på någon av personalens p-platser? Om inte är det väl bara att parkera där det finns plats.

Uppdaterat: 2014-12-31 11:51
Lås inga trådar.

Ja, det var en bra fråga, hur nitiska är p-nissarna down under?

Uppdaterat: 2014-12-31 20:53
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Ambassadområdet är privat och ägs av svenska staten så det kommer inga australiska p-vakter. Kanske skickar UD ut en lapplisa från Sverige. Vad vet man. Skämt å sido så tror jag inte att något skulle hända. Vill också påpeka att personalen är mycket vänlig och hjälpsam. Dock gäller svensk byrokrati. Skall man förnya sitt pass gäller följande. Trots att ambassaden är öppen mån-fre så tar man bara emot passärenden på tisdagar och torsdagar. Man måste ringa och boka en tid. Det går alltså inte att bara vandra in. Priset på passet är baserat på svenska kronor men skall betalas i australiska dollar vilket innebär att dagspriset varierar med valutakursen. Varken betal- eller kreditkort accepteras. Det är endast kontanter som gäller. Hur smidigt som hellst!

Uppdaterat: 2015-01-01 00:49

Peter - då kan jag säga att det är betydligt enklare att få ett nytt pass i Sverige numera. Visst - man måste komma medan passexpeditionen är öppen men det är den rätt frikostigt. Sen är det bara att ta en kölapp och vänta en stund på sin tur. Därefter tar det några få dagar så är det bara att hämta passet. Inte tycker i alla fall jag att den proceduren är speciellt byråkratisk. Däremot får man inte le på passfotot så alla ser så sura ut numera på passen...:)

Uppdaterat: 2015-01-01 03:00

En sak har jag lärt mig: När man börjar se ut som sitt passfoto är det dags att gå hem. Oavsett vilken ambassad som utfärdat det.

// Krister

Uppdaterat: 2015-01-01 13:29
Lite krokigt är också rakt