Vi Bilägares forum

Rostproblem på en ganska ny Mercedes

Rostproblem på en ganska ny Mercedes

Söderrostade bromsrör på en fem år gammal Mercedes!!!

Döm om min bestörtning när jag skulle köra in bilen i garaget häromdagen, bromspedalen gick plötsligt mycket djupt och jag fick en varning om låg bromsvätskenivå. Åkte, försiktigt, till Mercedes serviceverkstad i Danderyd där man konstaterade söderrostat bromsrör. Den var så rostig under bilen så man bytte bromsrören på båda sidor. Nästa obehagliga överraskning var att de skulle ha fullt betalt för denna reparation! Vad är det för känsla för good-will.

Det är helt bedrövligt att en så pass ny bil med image av kvalitet ska kunna uppvisa dessa brister. Brister som är mycket trafikfarliga och kan förorsaka fruktansvärda följder. Från Mercedes sida konstaterar man detta och säger att bilen måste ha varit utsatt för ”extrema väderförhållanden, så här ska det inte se ut”. Bilen, en Mercedes CDI kombi av årsmodell 2009, inköpt av en Mercedeshandlare har varit i min ägo under tre år. Den har inte varit utsatt för några extrema väderförhållanden, ett kallgarage i ett högt torrt läge.

Konstaterar vidare att denna allvarliga händelse inte kunnat förutses trots såväl bilbesiktning som återkommande servicetillfällen, helt enligt angivna serviceintervall hos just Mercedes.

Det här måste ni på Vi bilägare uppmärksamma andra Mercedes-ägare om. Det är dessutom ytterligare ett inlägg i diskussionen om plåtarna/skydden under bilarna som döljer rost och skit och som inte plockas bort vare sig vid besiktning som uppenbarligen inte heller vid service.

Uppdaterat: 2014-12-16 16:47

Kommentarer

Sönderrostade bromsrör på en ganska ny Mercedes

Uppdaterat: 2014-12-16 16:19

Extrema väderförhållanden?? Syftar dom på vägsalt då eller vad?

Uppdaterat: 2014-12-16 16:35
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Riktigt dåligt! Och plåtarna ska väl moteras bort vid service, för "optisk inspektion" av underrede ingår i service, och är nödvändig för rostskyddskontrollen.

Dock står det ju faktiskt i instruktionsboken att bilarna inte får utsättas för onormala påfrestningar på lackeringen för att garantin ska gälla, och hos de flesta räknas vägsalt dit... Och det är också dåligt, för hur ska det kunna undvikas?

Uppdaterat: 2014-12-16 18:00
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Låter som om någon på besiktning/serviceverkstaden har varit lat. Bromsrör rostar inte sönder hux flux. Det är dessutom rätt billigt att åtgärda om man upptäcker det i tid.
Tycker iofs att det är märkligt att varken BMW eller Mercedes har bromsrör av koppar när betydligt billigare bilar har det.

Uppdaterat: 2014-12-17 16:10

Bromsrör som går av på en 5 år gammal bil, det måste vara ett slags rekord!

Uppdaterat: 2014-12-17 21:12

Har raderat ett tramsinlägg. Uno klarade bara ca 3 inlägg innan det gick åt h....e

Uppdaterat: 2014-12-30 17:51
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Alla bilar har svagheter, synd att Mercedes enda är plåten...

Är ju helt oacceptabelt, men tror det kommer bli vanligare och vanligare på samtliga bilmärken tyvärr...

Uppdaterat: 2014-12-30 23:18
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?