Vi Bilägares forum

Mazda 6 läcker in vatten vid regn!

Mazda 6 läcker in vatten vid regn!

Vi har en mazda 6 -06. 
Den läcker in vatten vid passagerarsidan när det regnar. Det är riktigt blött på golvet. Igår morse när jag skulle öppna bilen öppnades bara en dörr när jag låste upp (blippen fungerar inte, då åker rutorna ner efter den varit låst ett tag) dom andra dörrarna fick jag låsa upp inifrån... alla utom passagerardörren, den går inte att låsa upp alls!
Vindrutetorkaren till bakrutan fungerade inte.... Och blinkersen igår på morgonen fungerade inte heller, den bara lös, blinkade inte alls. Några timmar senare fungerade blinkersen och vindrutetorkaren men inte låsen. Nu går det bara att låsa förardörren med nyckeln.
Sambon testade att koppla lös batteriet igår men det hjälpte inte. Den har stått inne med motorvärmare och kupevärmare för att se om det vart bättre när den torkat upp lite men icket... 
Vad kan ha blitt knas?

Och detta med att blippen inte går att låsa med för att då åker rutorna ner efter nån timme, vad är det som gör detta? Har gjort så i snart två år.. 

Uppdaterat: 2014-10-10 21:54

Kommentarer

Fick hela låssystemt utbytt på min efter problem med att rutor stod nere, känt problem med det tyska fabrikatet som tillverkat låset.
I övrigt så rostar dem som skam så det kan säkert vara rosthål som gör qtt vatten kommer in.

Uppdaterat: 2014-10-19 15:28

Eller igensatta dräneringshål i botten på dörren, så det står vatten kvar i dörren!
Plastfilmen som ska skydda mot vatten kan ju också vara trasig, bara av med dörrsidan och titta.

Uppdaterat: 2014-10-20 09:41