Vi Bilägares forum

Kia carnival dör av vattenpölar

Kia carnival dör av vattenpölar

Hej, 
jag har en Kia Carnival -07. Den dör när jag åker i vattenpölar med höger framhjul. Jag har påtalat detta centralt för Kia men dom tycker jag ska testa bilen hos en Kiaverkstad. Tänkte kolla om det är ngn som vart med om liknande?

Uppdaterat: 2014-08-07 15:54

Kommentarer

Förtydligande: elen lägger av, och servon stänger ner. Dvs bilen blir helt okontrollbar. Går lätt att starta direkt efter.

Uppdaterat: 2014-07-10 21:37

Mao,motorn stannar tvärt eller?
Har man automatlåda, försvinner ju servoverkan direkt då.
Kan vara en jordkabel som sitter utsatt, kanske delvis av, av stänket rör den sig, eller kablage till startmotorn.
Under motorn brukar ju sitta ett plastsjok
Som har en förmåga att tappas bort med tiden!
En av funktionerna är att skydda mot sånt.

Uppdaterat: 2014-07-10 22:49

Det kommer vatten på agregatremmen som driver servopump och generator så den slirar, troligtvis behöver remmen bytas, men kolla också så innerskärm och undre plastskydd är hela.

Uppdaterat: 2014-07-10 23:14

Hillibilly19, håll dig till rubrikerna, i detta fall "Allmänt om bilar och trafik". Här ska diskuteras själva webbplatsen - dess utformning och innehåll.

Men till din fråga:
Om bilen heldör på detta sätt så lägger styrservon av per omgående, men bromsservon kan tänkas klara ett par inbromsningar. Typ av växellåda kan jag inte se att det skulle ha någon som helst påverkan. Att en jordkabel skulle röra sig av vattenstänk är inte rimligt.
I det här fallet handlar det knappast heller om någon slirande rem.

Det är ju helt klart ett elfel. Det verkar inte vara elektronikboxen och den brukar inte heller sitta så utsatt.
Har du lyft på huven omedelbart efteråt och kollat var det har stänkt mest? Kolla var tändkablarna utgår ifrån. Den enheten kan vara sårbar.
Men att besöka en verkstad verkar inte helt fel. Eller om du har någon kunnig kompis. Det är omöjligt att säga vad felet är utan att ha tittat under huven.

Uppdaterat: 2014-07-12 12:54
Roy J

Tack för era kommentarer! Det verkar mer vara att motorn är igång men att servon slås ut. Regna som tusan igår då bilen stannade 2 ggr. Instrumentpanelen visar batterisymbolen.

Jag kan inget om bilar men får lämna in den till ngn. Känns väldigt olustigt.

Uppdaterat: 2014-08-05 23:09