Vi Bilägares forum

Köpa en Aygo hos toyotahandlare?

Köpa en Aygo hos toyotahandlare?

Heej

Har spanat lite på en Aygo. Kan in i princip 0 om bilar men fattar att den är billig och billig i drift o reltaivt bra i säkerhet.

Nu till frågorna. Hur är det o sitta 4 pers, går det ens?

Toyota har en 15000 mils garanti /8år- vad innebär den?

Skillnad på aygo och aygo plus?

Mvh

Uppdaterat: 2014-06-11 13:09

Kommentarer

Aygo/C1/108 är väl vid det här laget en av de mindre eftertraktade modeller när det gäller riktiga små bilar så personligen skulle jag avstå - efter att ha provkört det mesta som marknaden har i billiga småbilar. Men står man ut med utseende, komfort och bristande säkerhet så kan bilen säkert fungera som ett enkelt transportmedel. Skulle dock avstå att åka 4 personer i den bilen. Det finns andra små och billiga bilar som är trevligare och säkrare (nåja - bilstorleken är som den är) som i alla fall jag skulle välja istället.

Uppdaterat: 2014-06-11 16:05

Köp en ett nummer större bil lätt begagnad för samma pengar.
Undvik fjuttbilar om du inte färdas uteslutande inom max 50- områden.

Uppdaterat: 2014-06-11 16:15
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Aygo Plus har lite extra grejer som varvräknare, AC & farthållare har jag för mig är inte helt säker. Man bör nog titta efter en bil som har ESP och jag tror att den fick det som standard 2009. Rostskyddet är obefintligt, finns inget alls alltså, det är blank plåt under så man bör nog göra en rostskyddsbehandling per omgående. Märkligt att Toyota Aygo har haft mindre fel än Citroën C1 & Peugeot 107 fast de är tillverkade i samma fabrik samt i stort sett har samma komponenter.

Uppdaterat: 2014-06-11 17:24
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Jag skulle vilja säga att Aygo är en rätt "smart" liten bil, man har försökt göra en billig bil och tänkt till från början istället för att börja hyvla i hörnen i slutet när ekonomerna fått spunk.

Den "Nya Aygon" som kommer ut nu bygger på den gamla, men verkar vara rejält uppfräschad, dock så skulle jag som föreslagits kolla in en bil som är en storlek större (Opel Corsa, Seat Ibiza, Ford Fiesta etc), speciellt då du nämner att ni kanske ska åka 4st ibland.
Just klassen ovanför Aygo erbjuder bättre komfort och lite mer utrymme, både bagage och benutrymme för passagerare bak.

Spana in vad en 1-2 år gammal Seat Ibiza eller någon annan i samma klass med ca 2000 mil på mätaren kostar. Min gissning är att den kostar mindre än vad en Aygo gör och det är mkt mer bil för pengarna.

Återigen, Aygo är absolut ingen dålig bil, hade den första generationen som hyrbil i en vecka och den är rätt charmig. Dock så tycker jag just Aygon är lite överprisad för att det sitter ett Toyotamärke i grillen.

Lycka till

Uppdaterat: 2014-06-11 17:26
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Sålde för ett litet tag sen en Peugeot 208 4 mån. gammal 600 mil med en hel del extra utrustning för 107000:- nästan vad man får ge för en ny Aygo, nypriset var ca. 135000:- efter rabatter. Då får man en bil med både ganska bra utrymme och även skaplig komfort.
Något sådant borde vara ett bättre val.

Uppdaterat: 2014-06-11 17:49