Vi Bilägares forum

Ny bil med avtagbar dragkrok.... skall det verkligen vara så här?

Ny bil med avtagbar dragkrok.... skall det verkligen vara så här?

Hejsan

Köpte för några veckor sedan en ny Fiat Freemont och betalade då extra för en avtagbar dragkrok. Jag gjorde efter köpet bara en snabb inspektion av kroken och allt såg bra ut. Nu idag så kikade jag på den igen och inser då att locket till strömkontakten inte går att öppna pga att den slår i den bakre plastskärmen på bilen. Den går bara att öppna ett par cm, mekanikern som har gjort jobbet kan inte varit allt för smart om man lämnar ifrån sig ett sådant jobb. Den är helt obrukbar.

Skall kontakta bilfirman imorgon och förväntar mig att de rättar till misstaget. Men min undran gäller den bakre plastskärmen. Man ser nämligen ganska tydligt att den är tillklippt av bilfirman för att skapa utrymme för dragkroken. Det ser inte särskilt proffsigt ut. Gör man verkligen så när man skall sätta på en dragkrok? det måste väl finnas skärmar från tillverkaren som är avsedda att användas med en dragkrok som inte kräver att de klipper till den?

Jag är rädd för att deras lösning blir att klippa ännu större hål i skärmen och att man kommer kunna se. Vad säger ni, skall man förvänta sig på en ny bil att de klipper till plastskärmen för att passa in en dragkrok?

Uppdaterat: 2014-03-16 20:49

Kommentarer

Tyvärr är det inte ovanligt, då många bilhandlare monterar eftermarknadsdrag.
Det är ju inte alltid det går att efterbeställa originaldrag, som om det varit fabriksmonterat, haft en bättre lösning.
Att beställa en ny stötfångarbeklädnad, är nog inte billigt, det finns kanske inte ens, ev.originaldrag kan ju vara monterat i en böj under den tex.
Hos många tillverkare är ju fabriksmonterade drag svindyra, och man gör så här för att kunna erbjuda något till rimligt pris.
Det man kan begära, är ju att det ser proffsigt ut, och att det funkar!

Uppdaterat: 2014-03-16 22:04

Det är inte så att man ska dra fram den mer? En del är ledade så att man ska kunna skjuta undan den!

Uppdaterat: 2014-03-17 07:00

Det är med störst sannolikhet så att hållaren för strömkontakten skall vridas ca 90° ( mot eller medurs ) så blir den fullt tillgänglig.
Jag har en dragkrog av fabrikat Brink på Grandisen, den strömkontakten fungerar så.

Uppdaterat: 2014-03-17 14:29
Stefan H.

Samma sak med min Peugeot 508 SW. Urklippet i plastdelen är synnerligen amatörmässigt utfört, man har förmodligen använt sig av en sticksåg, kanterna är ojämna och "fnasiga". Detta är dock en tjänstebil och det syns inte om man inte ligger under bilen och tittar, så jag har inte orkat inte bråka om det. Upptäckte det också flera månader efter att jag hämtat ut bilen då jag tog bort kroken för "vinterförvaring"

// Krister

Uppdaterat: 2014-03-17 18:24
// Krister

Tack för svaren! Tur jag frågade er först, annars hade jag ringt och skällt och gjort bort mig :) Den skall vridas som ni säger, jag ringde och frågade snällt istället :) Jag försökte dock lite lätt innan jag ringde och kunde inte vrida den. Skall försöka med lite mer kraft imorgon.

Uppdaterat: 2014-03-17 23:18