Vi Bilägares forum

Citroën C5 Tourer. Besviken ägare. Går inte att öppna bakluckan när man kört dieselvärmaren

Citroën C5 Tourer. Besviken ägare. Går inte att öppna bakluckan när man kört dieselvärmaren

Jag har nyss hämtat ut en Citroën C5 Tourer. Jag har upptäckt att det inte går att öppna bakluckan (motordriven) när man kört dieselvärmaren. Detta gör att när jag kommer till ut bilen på morgonen efter uppvärmning så måste jag ställa ner mina väskor i snöslasket, sätta mig i bilen, starta den och kliva ut igen för att öppna bakluckan (då går den upp), sen lasta mina väskor, stänga luckan och sen åter sätta mig i bilen för att köra iväg!

Jag har rapporterat detta fel till Citroën Sverige, men får till svar att så ska det vara ty annars skulle de riskera att batteriet drar ur (systemet går i sparläge och stänger alla el-funktioner när värmaren gått sina 30min). Jag få ingen förståelse för att jag inte tycker att jag som konsument/Citroënägare kan bacceptera en sån förklaring. Nog är det väl det minsta man kan begära att det ska gå att öppna bakluckan efter uppvärmning av bilen.

Har någon hittat en lösning på detta eller har alla fått lov att leva med denna alvarliga svaghet och bemötande hos Citroën?

Dvs jag är väldigt besviken på Citroëns aggerande. Kräv denna funktion innan "du" köper din Citroën C5!

Uppdaterat: 2014-03-04 14:14

Kommentarer

Oj, kul start med en ny bil.
Går det inte att trycka i ett batteri med lite mer "kräm" i så att systemet slipper gå ner i sparläge ?
Vet att en jobbarpolare fick byta på sin V70 med dieselvärmare för att han körde för korta sträckor för att det skulle laddas upp.

Uppdaterat: 2014-02-20 16:18
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Frågar du Raphael är det nog en noga uttänkt finess! =)

Allvarligt! Jag har aldrig hört att det skulle vara ett problem på andra bilar, så det här är ett fel!

Uppdaterat: 2014-02-20 21:10

Inte behöver du köra värmaren i 30 minuter, på min förra Peugeot 508 så körde jag värmaren max 15 minuter och det räckte mycket väl, visst var det väldigt kallt ute så kanske 20 min några få gånger.... Kör du värmaren i 30 minuter så måste du minst köra lika länge för att inte riskera att dra ur batteriet.

Uppdaterat: 2014-02-20 21:13
Pär

Tråden flyttad nu, till Allmänt om bilar och trafik.

/ Alexander Öbom, Vi Bilägare

Uppdaterat: 2014-03-04 14:15