Vi Bilägares forum

Volvoägarna - Nya tidens vägbusar.

Volvoägarna - Nya tidens vägbusar.

Hur kan det ha blivit så? Är de missnöjda med att köra kinesiskt eller vad handlar det om? 9 gånger av 10 när det är en galen omkörning, slickandes av stötfångare, stressad körstil som att kryssa mellan filerna och dansa på den moddiga mittsträngen givetvis utan att blinka en enda gång eller så är det en nyare Volvo. I tidningar står att läsa att tyskarna står för diverse sattyg men jag tycker nästan att de uppträder som änglar i jämförelse med Volvoägarna.
Detta regimskifte har hållt på några år nu.

Uppdaterat: 2014-02-02 11:29
It's a very good idea to leave a sinking ship

Kommentarer

Jag håller med dig Johan, jag ser detta beteende varenda dag av Volvo-ägare. Har tänkt precis samma som du.

Uppdaterat: 2014-02-02 11:36
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Mja, här uppe i norr så är nog Audiförarna fortfarande de som kör fulast, tätt följda av BMW-ägarna. Volvo dock på god tredje plats och kanske är de på väg upp här också: På en väldigt "snörökig" E4 i går blåste en ny V70 förbi i minst 140 där vi andra ansåg att 110 var absolut högsta lämpliga marschfart.

Vägbusar återfinns dock i alla märken. Och de är till 99% män...

Uppdaterat: 2022-11-02 21:27

En stor del av dem som kör nyare Volvo äger den inte själv, de kör en tjänstebil. De kanske är mindre rädd om bilen och oss andra i trafiken?

Uppdaterat: 2014-02-02 12:03

MVH AL , Du har nog alldeles rätt i din kommentar.

Uppdaterat: 2014-02-02 12:06

Jag är nog böjd att hålla med Rålle, ser nog mest BMW och Audi i dessa situationer. Även Passat-förare tenderar att mopsa upp sig lite nuförtiden. Jag bor i Småland, men kör lite såväl här som där.

// Krister

Uppdaterat: 2014-02-02 12:12

Är trots allt en viss skilnad på en liten bil , typ Up och en Volvo , typ V70.
Är ren självbevarelsedrift av en förare till småbil att köra försiktigt.
Det problemet har inte en förare av en Volvo, i samma utsträckning

Uppdaterat: 2014-02-02 12:20
Lås inga trådar.

Ja varför ska folk (oavsett biltyp) köra rally på parkeringar? Det är helt galet vad stressade alla är.

Uppdaterat: 2014-02-02 15:55
It's a very good idea to leave a sinking ship

Något jag brukar skratta åt är alla som är som flugor runt en sockerbit utanför dörrarna till Maxi och skall promt parkera så nära dörrarna till Maxi hela tiden (jag pratar då inte om de som nyttjar handikappsplatserna för de har ett skäl ) och kör fram och tillbaka för att se om någon skall lämna sin parkeringsplats.
Jag parkerar helst längst ifrån där man kan stå utan att trängas och lätt lasta i bilen plus att jag får röra på benen lite.
De som skall parkera närmast dörrarna kör ofta lite rally för att hinna först till en plats som blir ledig.

Uppdaterat: 2014-02-02 16:09
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Det gäller väl inte bara Maxi, det är ju högst vanligt på varenda bensinstation i Sverige, ju dyrare bil man har, desto mer obenägen är man att gå några meter. En Audi A8 eller motsvarande Baader Meinhof Wagen kan lätt blockera 2 pumpar samt entrén till macken.

// Krister

Uppdaterat: 2014-02-02 16:25

Hålller med leifer här, ett stort irritationsmoment är dubbelparkering, kan jag så försöker jag åla mig in på vänstersidan om ett dylikt parkerat fordon med om möjligt 2cm marginal, även om det innebär att jag skall krypa ut genom bakluckan.

// Krister

Uppdaterat: 2014-02-02 17:27

@Jes .... Audi A8 eller BMW 7-serie .... tror till och med att Phaeton skulle passa in i klassen: "Statoil dörrstoppare" folk som stannar precis utanför dörren till macken och rusar in för att köpa ett paket cig och sedan upptäcker att 14 pers står i kö för en mosbricka. Rökare .... kanske därför de inte orkar gå 10m .... vad vet jag ... jag ser rött varje gång i alla fall.

// Krister

Uppdaterat: 2014-02-02 17:39

Ja det är lustigt att folk ska parkera så nära dörrarna när de får gå "kilometervis" inne i butiken. :-D
Det är i och för sig bra för då är det fler lediga platser där jag brukar stå, långt ifrån alla vardagsmarodörer.
Är dubbelparkering vanligt? Jag kan knappt räkna upp nån. Minns dock en väldigt väl. Det var en skåpbil som hade lyckats med konststycket att ställa sig över fem rutor. Imponerande.

Uppdaterat: 2014-02-02 18:03
It's a very good idea to leave a sinking ship

Käre Jes .... det är inget eländigt öde .... det är ett djävla ofog.

// Krister

Uppdaterat: 2014-02-02 19:02

Leifer,
det är väl förmodligen någon som har förälskat sig i sin bil och inte litar på att vi andra skall vårda den ömt och inte slå upp dörrarna.

För ett par veckor sedan stod en medelåldersman och väntade på parkeringsplatsen när vi kom ut från affären. Han var fly förbannad och hävdade att våra barn slått upp dörren i hans bil. Han ville vi skulle öppna dörren och se om den träffade där han hade hittat ett märke i bilen. Man riktigt såg hur nöjd han var över att kunna sätta dit en bilmarodör och kanske få pengar istället för att ta det via försäkringsbolagen.

Min dotter (som inte riktigt förstod vad diskussionen handlade om) tog då tag i handtaget och öppnade skjutdörren som snällt kasade längs med vår bilsida. Ett fånigare ansiktsuttryck än den som den medelålders mannen pressade fram får man leta efter. Fortfarande fly förbannad hoppade han in i sin bil och for iväg.

Uppdaterat: 2014-02-02 21:31

leifer,
Om man skall kalla det rikemansbeteende eller inte vet jag inte. Däremot har du helt rätt i att det finns förvånande många som inte visar hänsyn till andra. Jag ger dig också rätt i att många av dem som beter sig så säkerligen kan betala böterna utan att fundera. Men å andra sidan - på de flesta ställen där folk beter sig så är på snabbköpsparkeringar eller liknande där det är helt riskfritt att bära sig illa åt (dvs din ekonomiska styrka bidrar inte till någon fördel). Därför vill jag inte dra det så långt att säga att det är ett rikemansbeteende - det är ett dåligt beteende - punkt.

Fast jag ger dig också lite rätt i att dyra bilar känns överrepresenterade (och förvisso också skrotbilar) men frågan är om det är så eller om det är jantelagen som är så hårdprogrammerad i oss svenskar. En liten Toyota över två rutor känns nästan lite komiskt. En entusiastbil över två rutor tycker jag de är värda eftersom jag vet att de vårdar den ömt och inte skall behöva drabbas av någon som inte visar hänsyn. En stor ny bil över två rutor retar jag mig på. Och detta trots att jag inte har en aning om vem som körde bilen, hur det såg ut när de kom, etc.

Jag är väl naiv när jag tycker det borde vara så att med ökad makt och möjligheter så ökar ansvaret. Tyvärr är det för många som dagligen bevisar för mig att jag har fel.

Det blev nästan lite filosofiskt. :-)

Uppdaterat: 2014-02-02 22:39