Vi Bilägares forum

Bil gick sönder på verkstad

Bil gick sönder på verkstad

Jag lämnade in min bil på en verkstad för åtgärd av rostiga bromsrör och handbroms som inte fungerade och så långt verkar allt ha fungerat. Men när jag skulle hämta bilen så startade den inte (den startar och slår i från efter några sekunder). Killen på verkstaden sökte runt i flera timmar för att se om han har varit på nånting i motorrummet när han har hållt på där men kunde inte hitta felet. Vi provade även med min reservnyckel för att se om det fungerade men icke. Det kan vara startspärren som går in men denna mindre verkstad klarar inte av att få ut felkoder för att se om det är det felet. Tipset från dom var att köra bilen till en KIA märkesverkstad för att kolla den där. Problemet nu är att han som har verkstaden vill att jag ska betala reparationen och själv bogsera bilen till Kia verkstaden vilket jag inte tycker är ok. Har bilen gått sönder när den är på hans verkstad borde ju han lösa problemet, eller har jag fel?

Uppdaterat: 2013-04-13 10:16

Kommentarer

Om det inte är något som verkstaden har orsakat så ska väl inte dom betala reparationer på din bil? En bil kan gå sönder närsomhelst!

Uppdaterat: 2013-04-13 15:34

Bromsrör och handbroms har inte så mycket med start av bilen att göra så det är nog bara att betala räkningen och sedan lösa startproblemet.

Uppdaterat: 2013-04-13 16:00
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Nä det har ju inte så mycket med varann att göra men man vet ju inte om de har kommit emot nån sladd eller liknande så att det är därför den inte startar, eller hur?
Hörde förresten på ett radioprogram jag hittade på sr där en jurist på konsumentverket sa att det var verkstadens sak att visa att de inte hade orsakat problemet som uppstått under tiden bilen var hos dom.

Uppdaterat: 2013-04-13 16:22

Det kan bli ett långvarigt och kostsamt utredande om du för saken vidare men har du råd till det så lycka till.

Uppdaterat: 2013-04-13 17:10
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Det är ju inte jag som ska utreda det ska ju verkstan göra

Uppdaterat: 2013-04-13 22:25

Jag gissar att det är en Kia Rio!

Uppdaterat: 2013-04-15 11:15