Vi Bilägares forum

Opel Corsa disel eco

Opel Corsa disel eco

Någon som känner igen sig, med samma problem som jag har m min Opel Corsa?
Köpte den för 2 år sen (alltså ny), märkte att motorn tappar effekte/inte svara när man t ex kör om en annan bil och skall växla upp till t ex 4an. Eller när man kör ut på motorväg och kommit upp i 110 km och lägger i 5an så händer samma sak.
Några ggr första året kunde man känna disel lukt i samband att motorn inte svarade.
Man har kollat bilen på verkstaden men har inte hittat något.
Det spelar ingen roll vilken årstid det är, har provat att varmköra bilen på vintertid. Ibland hände det flera gånger per dag, ibland flera ggr per vecka och ibland kan det gå någon vecka innan jag märker det igen.

Tacksam för tipps/info!

Uppdaterat: 2013-03-23 16:06

Kommentarer

Har samma problem på min,servicelampan lyser ibland i samband med att det inträffar. Stänger då av motorn och startar igen varpå lampan har slocknat. Har lämnat in Corsan där jag köpte den,men dom hittade heller inget fel, och det är jäkla märkligt tycker jag. Funderar på om det är den där turbon som lägger av??? Tips någon???

Uppdaterat: 2013-03-26 20:52

-Diesellukt? -" ibland flera ggr per vecka och ibland kan det gå någon vecka"?
Symptomen låter typiskt DPF-relaterat.

Det låter som om regenerering av partikelfiltret har pågått. Kanske filtren varit rejält täta och bilen har gjort tidigare försök till regenerering som avbrutits, och nu gjort ett ordentligt försök till regenerering.

Uppdaterat: 2013-03-26 22:53