Vi Bilägares forum

Köpt en ny bil känner mig lurad

Köpt en ny bil känner mig lurad

För ca en månad sedan köpte jag en Nissan qashqai på en bilfirma. Blev lovade vinter och sommar däck ink att dom bytte kamrem och servade bilen. Allt kändes bra tills jag hämtade bilen och motorlampan började lysa nästan direkt. Så fick lämna in bilen och dom bytte glödstiften på den. Efter två dagar när jag hämtat bilen började lampan lysa igen så fick lämna in bilen igen då fick jag en lånebil och fick vänta ca fyra dagar innan jag fick tillbaka bilen då hade dom tydligen bytt glödstiften ytligare en gång. När jag hämtade bilen kom jag inte längre än halvvägs hem så började den lysa igen. Då blev jag riktigt förbannad och dom sa att dom skulle gå igenom bilen grundligt så den har gången tog det en vecka innan jag fick hämta den och igår när jag hämtar den så hade dom hittat en avskavd kabel till glödstiften så nu var bilen absolut fixad trodde dom. Men samma visa igen hann bara hem så började den lysa. Åkte tillbaka till firman och nu ska dom lämna in den till en nissan verkstad. Orkar inte med det här mer nu blir galen. Har knappt haft bilen sen jag köpte den. Och inte bara det så är det en massa små fel som dyker upp på den hela tiden. Och igår när jag skulle hämta den så hade dom tvättat den åt mig. Då upptäcker jag en enorm repa som jag inte sätt tidigare pga den var lite smutsig när jag köpt den. Vad hade ni gjort i denna situation? Just nu känner jag att jag inte alls vill ha den längre. Har jag som köpare något att säga efter den är köpt och allt är betalt. Jag kan inte så mkt om bilar så vet inte vad jag ska göra.

Uppdaterat: 2013-03-20 13:13

Kommentarer

Jag skulle häva köpet, PUNKT!!

Uppdaterat: 2013-03-20 13:27
Pär

Precis, om de nekar så prova med ARN.
http://www.arn.se/

Uppdaterat: 2023-03-21 08:25

Läs om liknande fall här .
http://www.teknikensvarld.se/expertsvar/
Tre försök verkar vara svaret på hur många gånger firman har på sig att fixa felen innan man har rätt att häva köpet.

Uppdaterat: 2013-03-20 15:29
Elbil2

Okej får ringa dom imorgon och försöka med det. Känner mig så dryg som hittar små fel hela tiden också. Dom kommer nog inte gå med på att häva köpet. Sista gången jag lämnade in den nu sa jag att jag gärna ville byta bil till en i samma prisklass, då sa dom bara att "bilar tyvärr går sönder" men tack för alla svar!

Uppdaterat: 2013-03-21 01:25

Titta på kvällens plus i TV1 två lagningsförsök med ca: två veckors tid enligt lagen har firman på sig innan man har rätt att häva köpet. Bara att vända sig till konsumentombudsmanen när företaget krånglar. En seriös bilhandlare påpekar självklart om bilen har uppenbara skador som repor för att det sedan inte skall bli några diskussioner efter köpet, och bilarna skall självklart vara tvättade när man tittar på en bil.
Kvarndammen visar tex på skador som har upptäckts innan försäljningen av bilen för att kunden senare inte skall bli besviken förutom att man kan backa ur affären när man kommer för att hämta bilen om man då inte tycker att den uppfyller det som utlovades av bilder och texter.

Uppdaterat: 2013-03-21 22:45
Elbil2

Nu har jag haft den inne ytligare en gång..
Nu hade dom lämnat in den till en Nissan verkstad. Men det lustiga är att varenda gång lampan börjat lysa har det börjat slagit i motorn. Bilsäljaren sa att det beror på att motorn går in i ett nödläge. Vi fick tillbaka den i går och allt verkade bra. Tills i dag då motorn började slå precis som den gjort när motorlampan börjat lysa. Men nu lyser inte motorlampan..Kan dom ha kopplat ur den? Så dom ska slippa allt bråk...Går det att koppla ur nått så inte motorlampan börjar lysa?

Uppdaterat: 2013-03-24 16:39

Hur kan man titta det då?

Uppdaterat: 2013-03-24 17:07

Klart det går.
Alla lampor brukar ju dock lysa innan man startar motorn för att visa att de är hela, är den släckt då så har de ju kopplat ur den, lurendrejeri i så fall.

Uppdaterat: 2013-03-24 17:07

Se ovan

Uppdaterat: 2013-03-24 17:07

Okej ska kolla det. Men om den lyser när man först starta den då ska den funka som vanligt?

Uppdaterat: 2013-03-24 17:11

Det är ingen här som kan veta vad det kan vara? Det är som ett tuffande ljud från motorn ljudet kommer och går men bilen går bra.

Uppdaterat: 2013-03-25 20:28