Vi Bilägares forum

Håll avstånd för ....!

Håll avstånd för ....!

Nu börjar jag bli innerligt trött på alla med- (eller snarare mot-) trafikanter som ligger jätte nära och nosar på en hela tiden. Ska det vara så svårt att fatta att det är halt ute?! och bromssträckan blir längre. Har redan blivit påkörd bakifrån en gång under vintern. Jag tycker inte det är ok med en så hetsig körstil i halt väglag. Blir nervös varje gång när jag har en "nosare" bakom mig. Och jag fattar inte vad dessa människor vill uppnå? Om man kör på en enfilig väg utan omkörningsmöjligheter så leder ju inte dessa korta avstånd till någonting. Jag tänker då inte köra upp på trottoaren för att släppa förbi dem. Har man sån tidspress på sig så får man väl se till att åka lite tidigare på morgonen istället för att köra på detta sätt.

Uppdaterat: 2012-12-20 07:50

Kommentarer

Jag saktar alltid in och svänger till höger litet om det går men jag saktar in ganska långsamt så det bli än mer irriterade för rövnosarna sedan när jag är nere i 40 (på 70/80 väg) kör de om och jag är av med rövnosarna.
Behöver man bromsa för ett rådjur så har man bilen bakom sig inne i kupen på 2 röda och det vill jag inte vara med om.

Uppdaterat: 2012-12-20 09:52
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Som sagt det finns många idioter i trafiken...

Uppdaterat: 2012-12-20 11:26
Pär

Jag har en kompis som nog är det laglydigaste som finns, en mycket försiktig herre som gör allt han kan för att inte förarga någon i trafiken (hur nu det ska gå till!).
Han åker aldrig för fort, håller hastighetsgränserna efter mätaren trots att han vet att den visar för mycket.
Han är ofta på vägen, många mil per år och han berättade om en något märklig situation.

Mitt på dagen, på en större 90-väg med just då ganska lite trafik, fick han se en bil i backspegeln som kom mot honom snabbt. Han höll åt höger för att släppa förbi bilen, men den bromsade in bakom honom, så nära att han bara såg vindrutan i backspegeln. Han frångick sina principer och ökade farten tills han körde något olagligt för att få ett större avstånd. Det hjälpte inte, killen i bilen bakom höll samma fart och samma korta avstånd. Detta pågick flera km. Han släppte då på gasen och minskade farten till 50, den hastigheten höll han sedan ute på vägrenen. Kilen bakom låg kvar. Nu blev han lite skrämd, men tänkte att han kanske vill mig något och när han lite längre fram såg en P-lucka där det stod en bil, blinkade han, körde till höger och stannade. Bilen bakom gjorde likadant och stannade fem meter bakom. Kompisen gick ur bilen och fram till bilen bakom när han plötsligt såg hur föraren ryckte till och körde iväg hastigt.
Hade han somnat till hälften och vaknat på P-luckan?

Uppdaterat: 2012-12-20 11:32
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre