Vi Bilägares forum

Långtest

Långtest

Upplever oriktiga/orättvisa kommentarer om Hyudai i40:

Äger sedan 3 månader en i40 sedan Business CRDi 1.7 136 hk manuell 6vx - min 12:e nya bil. Garanti: det enda märket med 5 års "äkta" nybilsgaranti utan milbegränsning (andra har "försäkringslösningar"/undantag efter 2 år ) därtill serviceassistens och generös vägassistens 5 år! Också 3000-milaservice.

Dieselmotorn är inte svagare än andra på låga varv; lätt att starta på tomgång (utan gaspådrag) med en så mjuk koppling (+ auto hold). Jfr ex. vanliga V70/V60 (och nya V40) med e-drive, dvs. PSA-diesel 1.6 115 hk, även hos Ford, Citroën, Peugeot - trots påtaglig grundsvaghet - ingen liknande kommentar?! Motorn har bra driv från 2000 varv!

Ang helljuset: reflektorn har en rel. liten area. Finns bra Xenon-halvljus, fint LED-varselljus och tillskott av H7 kurvljus + dimljus. Märkte direkt att helljuset är för lågt inställt. Mycket lätt att justera upp så att det når längre (beskrivs i manualen). Dessutom har jag bytt till Philips nya Blue Vision Ultra med högre lumen och "xenon-vitt" ljus som matchar xenonhalvljuset och p-LED. Det finns också H7 med ännu högre ljusstyrka (ex night breaker). Jag är nöjd med resultatet. Oftast begränsad användningstid för helljus.

Bränsleförbrukningen är ok i jämförelse med motorresursen. Drar ~ 1-2 dl mindre/mil än min förra Mondeo med 2.0 PSA -diesel (140 hk). Dock verkar i40 vara piggare.

Lastutrymmet: Det finns ~3 olika skyddande inredningar att köpa i märkesbutiken; bagageskydd är vanligt att ha i en kombi. I min sedan har jag själv skurit till en kraftig matta till perfekt passning med tät baksida från Biltema (200:-). Finns öglor/krokar så man kan ha nät, fästband och avgränsningar för prylar, släckare mm med kardfästen.

Mvh
Jan Erik

Uppdaterat: 2012-12-16 14:14

Kommentarer

Oavsett vilket bilmärke som testas kommer det alltid försvarare som har helt annan uppfattning.
Och det är ju helt riktigt, det mesta som kommer fram under testerna blir ju omformulerat till rent subjektiva omdömen där den personliga erfarenheten från andra bilar ligger till grund för uttalandet.
Rätt eller fel blir ju sedan upp till var och en att avgöra.

Uppdaterat: 2012-12-16 15:18
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Du bekräftar snarare deras kritik än säger ngt annat jeem.

Uppdaterat: 2012-12-16 17:53

Alla bilar behöver skyddstillbehör om lastutrymmet används flitigt.

Om kommentaren att Lancia har 5-årsgaranti som Hyundai; det är för Lancia som för övriga märken med förlängd garanti att det finns en milbegränsning (15000 mil) men inte hos Hyundai!

jeem

Uppdaterat: 2012-12-17 23:38