Vi Bilägares forum

Kan man fynda på Kvarndammen?

Kan man fynda på Kvarndammen?

Det finns ju några olika ställen att köpa bil på via nätet, bl.a Kvarndammen och Netbil.

Min fundering är: kan man fynda?

Av det jag sett är jag tveksam, slitna bilar och löjligt höga listpriser uppgivna, vem skulle ge (eller ens nyta att begära..) 75.000 för en Yaris Verso från 2004?
75.000 för en Chevrolet Trans Sport från 2004?
115.000 för en Cooper S från 2003?

KVD's reservationspriser tycks också vara rena önsketänkandet, vilket bekräftas av att väldigt få bilar drar tillräckligt höga bud för att uppnå gränsen. Kollade nyss, och bland de 20 som ligger närmast avslut var det bara 2 (!) som uppnått reservationspris.

Trenden tycks vara densamma på Netbil, och det är inte ovanligt att bilarna kommer upp flera gånger.

Har du/nån bekant fyndat på dessa auktioner?

Jämför man med t.ex. Ebay så är det nåt helt annat. Där kan man faktiskt fynda!
Kanske även Tradera, har iofs inte köpt nån bil där, men annat kan man köpa billigt.

Uppdaterat: 2012-12-04 18:27
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Kommentarer

Man kan nog fynda på Kvd och liknande ställen men man får nog fasen veta vad man gör och ett bra öga för vad som kan vara ett bra köp. Jag skulle nog aldrig göra en bra affär på Kvd

Uppdaterat: 2012-12-04 19:01
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Jag har tittat på ett par bilar på KVD men folk är ju idioter, de betalar alldeles för mycket för bilarna så det blev ingen affär.
Man kan få en ny bil en betalade för en ett år gammal som jag tittade på (slutpriset).

Uppdaterat: 2012-12-04 19:27

Jes: ja, andra saker än vanliga bilar tycks kunna vara lönsamt, det har jag också noterat. Finns ju också maskiner och annat som kan vara värt att kolla på.

Men när det gäller bilarna är det som Junkers säger att folk betalar ofta för mycket, vilket inte är ovanligt på auktioner. Det är lätt att bara lägga på några tusen med ett par knapptryckningar...

Uppdaterat: 2012-12-05 08:45
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

I dag är det nog svårare att fynda på KVD då det är mycket folk som kollar där, men med det ekonomiska läget blir det allt svårare att sälja saker inkl bilar varför KVD måste anpassa sina reservationspriser till det, där tror jag inte riktigt att man hängt med även om det såklart kan variera mycket beroende på bil.

Själv har jag köpt en Lexus IS200-00 för ett antal år sedan på KVD till priset av 65 000kr vilket var ganska vettigt, det tråkiga var att man hade missat (vilket inte syntes så lätt) att bilen hade sladdats in i en kant varpå hjulupphängningen till vä. bakhjul blivit knäckt med kassa hjulvinklar som följd, detta upptäcktes tack vare att bilen hade dåliga vägegenskaper varpå jag kollade upp bilen grundligt hemma då detta upptäcktes, den kantstötta alufälgen som hade suttit på vid smällen hade troligen skiftats av förre ägaren mot reservhjulet som är en lika alufälg (fast i nyskick) på Lexusarna , jag kontaktade KVD som beklagade det hela och efter dokumentation på skadan fick jag tillbaka KVD:s slagavgift som täckte delarna för ett nytt stag och hjullager som tagit skada av detta, man hade till och med svetsat ihop hjulspindeln som spruckit på ett ställe utan att byta vare sig hjullager eller det krokiga bakvagnsstaget men efter detta och en hjulinställning blev det som en ny bil och jag blev nöjd!
Jag sålde sedan bilen två år senare för samma pris, 65 000kr och vi servar fortfarande denna bil till han som köpte den av mig och han är helnöjd med den. :)

Uppdaterat: 2012-12-11 16:57

KVD är inte som det var för några år sedan, troligen för att det blivit fler som är där och handlar.

2009 hjälpte jag min far bjuda hem en 2006 9-5 Biopower för 102500+ auktionsavgiften när liknande men mindre utrustade bilar hos handlarna låg kring 170 000kr. Nu är det ju inte såhär längre ens för Saabarna. KVD var väl inte så vanligt bland privata köpare för några år sedan, utan mest bilfirmor som köpte KVD-bilar och sålde med god förtjänst.

Uppdaterat: 2012-12-15 11:46

Men intressant att följa de kvarvarande Saabarna: https://www.kvd.se/sv/auktion/saab.html

Uppdaterat: 2012-12-15 15:57
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

et problem er att snålhed går före forstand. der fins väldigt manga ,som bjuder högt på defekte biler. et bätra alternativ
er at köbe låg mil. och mindre fel..

Uppdaterat: 2012-12-15 17:30

Det är ofta bottenskrapet som går til KVD. Samma kategori av bilar som även går till bilnasaren "kompiz Hassan" som sitter på en grusplan med en husvagn som kontor.
Jag vet att flera stora koncerner på orten jag bor skickar sina sina slitna och strulande tjänstebilar dit.
De bilarna som handeln inte vill (törs) ta i inbyte vid nyköp.
Jag var spekulant på en tjänstebil som skulle bytas ut, och talade direkt med den ansvarige för bilparken hos dom som skulle byta bilflotta.
NEJ.. köp för fn inte någon av dessa, sa han. De som är kvar är bara rent strulande skräp...
Jaha sa jag, vad händer med dessa då?
KVD såklart, sa han. Dit skeppas allt junk som bilfirman är rädd för att ta i inbyte, t.ex. extremt strulande måndagsex och skamfilade bilar som skulle kosta handlaren för mycket att få acceptabla igen.
Jag var glad över hans ärlighet.
Så KVD för mig..? Nej.

Uppdaterat: 2012-12-15 21:04

Visst kan man kanske fynda hos KVD, men... hur trovärdigt är den angivna mätarställningen på dessa bilar? Troligen inte bättre än vad bilhandeln eller privatförsäljare uppger. En viss moral torde man kunna utkräva av en så stor marknadsaktör. Visst är bilarna testade ang skvanker men borde inte någon form av rimlighetsbedömning göras ang ev mätarfiffel. Ett år i Sthlms trafik som taxi sedan till salu hos KFM med en !!!! mätarställning och nu hos KVD, 2721 mil. Hur trovärdigt? https://www.kvd.se/sv/auktion/personbil/mercedes-b-180-cdi-authelladerpanorama109hk-2012_592471.html Liknande ex har nyss passerat KVD, Volvo V60-12, 54 mil, för bra för att vara sant?? Kanske ett uppslag för "uppdrag granskning"

Uppdaterat: 2014-01-08 12:22

Nja den där volvon hade stått stilla i stort sett den lämnat fabrik, lacken var kraftigt skadad vilket de också uppgav pga att den stått ute utan att användas.

Uppdaterat: 2014-01-08 18:16

Kan vara värt att titta på:
http://www.rejta.se/omdome/481256/kvd+kvarndammen+ab

Uppdaterat: 2014-01-11 20:32