Vi Bilägares forum

Nederbörd

Nederbörd

Denna kvinna hade tur som kom undan med livet. Vad hade kunnat förhindra att hon hamnade i situationen? Lämplig varningsskylt! Hur skall en sådan se ut? läs artikeln och tyck. http://www.sn.se/nyheter/nykoping/1.1622550

Uppdaterat: 2012-12-02 11:16

Kommentarer

Märkligt att hon inte fick upp dörren.
Kan det ha berott på paniken, eller att hon låst dörren inifrån så att det elektriska låset inte fungerade?
Men det bästa är ju att vara observant så man inte hamnar i en sådan här situation.

Uppdaterat: 2012-12-02 11:43
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Måste ha varit en mycket obehaglig situation att sitta fast i vattnet så länge!
Som Nisse säger så känns det märkligt att hon inte kunde ta sig ur bilen men en S80 som det ser ut att vara har tyvärr ett ganska känsligt elsystem där det mesta går via CAN-bus med styrboxar som styr det mesta, dock borde dörrlåsen ha en ren manuell förbindelse så att man alltid ska kunna öppna dörrarna innifrån i en liknande säkerhets-situation, knepigt om det inte går på en Volvo kan jag tycka.

Uppdaterat: 2012-12-02 14:42

Jag vet inte hur det är på S80, om det nu är en sådan, men på Saab går det inte att få upp dörrlåsen manuellt om man nu låst dem elektriskt inifrån.
Vad man nu ska göra det för?
Kanske om man är rädd för att någon ska rycka upp dörrarna utifrån, eller om man har klåfingriga ungar som brukar pilla på handtagen?

Uppdaterat: 2012-12-02 15:47
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Självklart ska man kunna låsa alla dörrar med c-låset innifrån om man tex sitter på en parkering och väntar på någon och inte vill att vem som hälst ska kunna slita upp dörren, eller om man som du är inne på är rädd att sina barn ska råka öppna en dörr i en kurva eller liknande...
Dock borde man självklart ändå alltid kunna öppna låset MANUELLT INNIFRÅN vid en olycka eller nödsituation, speciellt då ett elektriskt styrt c-lås kan bli kortslutet och låsa dörrarna av sig själv vid tex en olycka eller en översvämmning som i detta fall, det är en ganska självklar säkerhetsdetalj i en bil för mig!

Uppdaterat: 2012-12-02 16:17