Vi Bilägares forum

Kaos på kyrkogården.

Kaos på kyrkogården.

Vad gör den rubriken här på ett bilforum undrar ni säkert, särskillt ni som inte bor i storstaden.
Vi som bor här är ju vana med köer och trafik typ överallt.

Jo, jag är väl inte ensam om att besöka en kyrkogård på allahegona, även fast jag inte har nått annat till övers för kyrkan och dess verksamheter, det är ju riktigt mysigt att på kvällen gå runt och beskåda alla ljus, även tända ett själv och ge en eftertanke till sina närmaste som inte finns längre.

I alla år har jag besökt den lokala kykogården, men i år ville min fru gärna besöka sin storasyster som gick bort som barn, och sina morföräldar, samtliga ligger på norra begravningsplatsen, i Solna utanför Stockholm, jag gissar att det är en av dom största i sverige efter skogskyrkogården söder om stan.

På fedagen predikade man ut i radio Stockholm att inte ta bilen till kyrkogårdarna, för det finns helt enkelt inte plats.
Få hade hört detta, själva tog vi bussen dit, men kaoset vid begravningsplatsen gjorde att inte ens bussen kom fram.

Grinden där vi gick in på begravningsplatsen var det uppsatt skyltar mot infart förbjuden, ändå var det kö in genom grinden, ut på gatan, och stopp från alla håll och kanter. Inne på dom vägar som finns var det ännu värre, bilar i stillastående kö åt 2 håll på dom smala vägarna, tillsammans med alla som försökte gå, var man än tittade fick man bilstrålkastare i ögonnen, jag blev t.o.m påkörd av en bil som plötsligt fick för sig att vända i röran. Föraren blev förbannad på mig, och när min fru undrade lite spydigt åt han om han inte borde ställt bilen och gått istället, kontrade han med att hans rullstolsbundna mamma måste få komma till kyrkogården. Avgassmoggen var värre än på Hornsgatan en måndagsmorgon, ja besöket blev inget trevligt alls, jag fick bara lusten att vara den som bestämmer över begravningsplatsen, biltrafik med rullstolsbundna mammor mfl skulle tillåtas besöka den på dagen, men när skymningen börjar lägga sig skulle alla bilar ut, och grindarna stängas, den som promt skulle ha mamma med då fick dra rullstolen för hand, eller kanske tvinga ut sonsonen från dataspelet och dra farmor till graven.

Jag tycker begravningsplatsen ska vara en värdig plats, och vi kan fan lämna bilen utanför, det var min åsikt, nån som håller med ??

Uppdaterat: 2012-11-05 21:21

Kommentarer

Japp!

Uppdaterat: 2012-11-05 21:29

Ännu en gång gläds jag över att bo på vischan, men jag var faktiskt på en kyrkogård också, men en betydligt mindre.
Även där var det trängsel med bilar, men ingen kaos.

Uppdaterat: 2012-11-05 21:33
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre