Vi Bilägares forum

Om SRS-enheten i Volvo C 30 med vissa chassinummer har brister som tillverkaren inte informerar, hur gör jag då?

Om SRS-enheten i Volvo C 30 med vissa chassinummer har brister som tillverkaren inte informerar, hur gör jag då?

Har en C30 (2007), där garantitiden för eventuella fel på SRS-enheten gick ut tre månader innan styrenheten för krockkuddarna gick sönder. Nu har jag fått uppgifter "genom bakvägen" att det var ett tillverkningsfel eller liknande i just min bils chassinummerserie, vilket inte tillverkaren/säljaren upplyste mig som köpare om. Om så är fallet, syns det mig att jag har betalat mer än andra bilköpare, genom att jag nu måste låta reparera enheten och eventuellt utnyttja mig bilförsäkring. Jag borde ju ha fått rabatt när jag köpte den :)
Min fråga är om det är fler som har råkat ut för samma sak och om det finns något sätt att få klara besked angående bristen i just dessa bilar.

Uppdaterat: 2012-09-30 16:50

Kommentarer

Om det finns ett servicemeddelande om felaktigheter på ditt styrdon borde det gå på en förlängd garanti! Saab hade liknande problem och vi bytte airbagstyrdon på 15 år gamla bilar där förlängd garanti gällde!.

Uppdaterat: 2012-09-30 19:54

Det är, som jag förstår något man är medveten om, men inte är officiell med inom Volvo. Man kan väl bara neka, om jag påstår att den bristen finns på just de tillverkade bilexemplaren. Då är det ju svårt att få förlängd garanti. Vet du hur jag kan få fram fakta om det inte finns något officiellt skrivet?

Uppdaterat: 2012-09-30 21:10

Jag kanske kan få fram någon fakta på mitt jobb om jag får mer fakta om just din bil, dock kanske du inte vill lämna tex regnummer här och jag vet inte om denna sida har någon "PM" funktion så att du kan skicka detta enbart till mig?

Uppdaterat: 2012-10-01 00:15

Hanzzon, jag undersöker om jag kan lämna fler uppgifter. Tack så länge.

Uppdaterat: 2012-10-01 07:00