Vi Bilägares forum

Slopa CO2-skatten!

Slopa CO2-skatten!

Nu är det väl ändå dags att slopa koldioxid(CO2)-"straffskatten"!

http://www.nyapolitiken.biz/klimathotet/sveriges-klimatbluff-fran-70-talet.html
http://www.nyapolitiken.biz/klimathotet/avslojandet-om-global-uppvarmning.html

- Så gott som alla miljö- och hälsoproblem på grund av trafikens avgaser, skulle kunna försvinna om oljeraffinaderierna lade ner omkring en krona per liter på att ta bort alla aromatiska ämnen från bensin och diesel.

Uppdaterat: 2012-09-27 18:37

Kommentarer

En bekant till mig är säker på, att någonstans ute i Östersjöregionen finns det olja. Men det gäller givetvis att man borrar efter denna på rätt plats.

Uppdaterat: 2012-09-28 16:58

Det var inte han som trodde det fanns gas under Siljan?
Förövrigt, jag orkade inte läsa all text i din länk, blir det varmare på jorden eller inte?

Uppdaterat: 2012-09-28 17:55

Visst kan man stoppa huvudet i sanden och hoppas på det bästa. Men 97% av klimatforskare anser att det bevisat att männskan påverkat klimatet.

Uppdaterat: 2012-09-29 15:45

Som väl är har 97% av världens klimatforskare fel.
För åtskilliga miljoner år sedan hade jorden avsevärt mer CO2 i atmosfären och det berodde naturligtvis på att människan påverkat klimatet trots att människan ännu inte var uppfunnen!
Nu är det ju så att jorden håller på att återskapas till det tillstånd den en gång befann sig i och vad vi kan göra är att bromsa eller påskynda utvecklingen.

Uppdaterat: 2012-09-29 17:07
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Du får väl publisera din studie/rapport så får vi se om någon känner sig överbevisad. Jag kan inget i ämnet, men tror på vetenskapen. Det finns gott om studier som visar att männskan påverkar klimatet. Och så länge ingen lägger fram övertygande bevis för motsatsen, väljer jag att tro på forskarna.

Intressant artikel i ämnet:
http://www.svt.se/2.108068/1.1966830/marginellt_vetenskapligt_stod_for_klimatskeptiker

Uppdaterat: 2012-09-29 17:20

matda,.
Det är jag som är vetenskapen!

Uppdaterat: 2012-09-30 09:44
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Det jag kan konstatera är att temperaturen har ökat de senaste 30 åren. Märkligt sammanträffande att jorden skulle ha bestämt sig för att återskapa sitt tidigare tillstånd just när vi bränner olja som mest!

Uppdaterat: 2012-09-30 10:29

Leif skatten fixar man alltid på ett eller annat sätt det behöver du inte bekymra dig om.
Och ett sätt att minska oljeberoendet är ju just att belöna dessa som kör på miljöbränslen med att minska deras fordonsskatt.
Men i det fallet tycker jag att det vore bättre att premiera de som kör på gas som ju är det enda miljöriktiga bränslet.
Oavsett om det gäller biogas, som ju kan sägas vara koldioxidneutralt, eller naturgas så är det avsevärt bättre än någon annan form av energilager t.o.m. bättre än el som lagras i batterier.
Batterier kräver avsevärda naturresurser vid tillverkning och det är sällan de kan laddas med CO2neutral energi.

När det gäller naturgas/biogas är det lite svårt att dra gränser.
Det är ju metan (CH4) det gäller som är 21 gånger värre som växthusgas än CO2
http://utslappisiffror.naturvardsverket.se/Amnen/Vaxthusgaser/Metan/
och därför är det miljövård att omvandla metan till energi+CO2.

Det här är ett av de bästa bränslen som finns:
http://www.aga.se/international/web/lg/se/like35agase.nsf/docbyalias/what_is_lng
och därför vore det tacksamt om våra politiker kunde förstå det här och underlätta en snabbare övergång till fordon för gasdrift.

Men det kommer att ta ganska lång tid, dels för att våra politiker är ganska trögtänkta och mest intresserade av att lobba för sin egen sak, nämligen att bli återvalda och dels för att systemet i sig är trögt.
Tillsvidare tycker jag att alla miljöförstörande snåljåpar som kör s.k. "miljödieslar" och liknande fordon, ska vara tacksamma för att det finns sådana som du och jag och våra kompisar, som kör bränsleslukande bensinbilar och som därmed betalar rejält med skatt.

Uppdaterat: 2012-09-30 12:47
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Sedan Gustav Vasas tid har man hittat nya vägar att ta ut skatt när det har behövts, inte alltid, eller rättare sällan, rättvist, men staten d.v.s. vi, har alltid sett till att få in de mynt vi behöver.
Var säker på att vi som kör dessa törstiga utmärkta bilar kommer att belastas ännu hårdare framöver, allt i det heliga miljöintressets namn.
Samtidigt som mupparnas höjdare slår sig skrytsamt för bröstet och högljutt förkunnar att man inte behöver åka bil eftersom det går lika bra med taxi!

Uppdaterat: 2012-09-30 16:01
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Pedagogiska videos, vilka handlar om de bannlysta "klimatskeptikernas" argument.

http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=1759

Uppdaterat: 2012-10-02 17:55

Intressant! Synd bara att den hamnade på en skum konspirationssajt, det ökar ju inte trovärdigheten direkt. Nu skulle man vilja ha ett genmäle från de övriga forskarna för att se hur de ställer sig till detta!

Uppdaterat: 2012-10-02 18:37

Kom ihåg att Putin vägrade att skriva på Kyotoprotokollet för att han tyckte det vore trevligt med lite varmare vintrar i Moskva!

Uppdaterat: 2012-10-06 09:57
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre
leifer skrev:

Kan hålla med om att det är en bluff. Men ett genialiskt sätt att höja skatten för oss bilister och skylla på miljöhänsyn. Man ska då känna skuld och skam om man har en "törstig" bil, och betala mest skatt av alla. Och givet är bensinbilar de största miljösvinen (för på så sätt kan man ju ta ut mer skatt bland den vanligaste personbilen).Dock finns det väl en aspekt med att Sverige är enormt oljeberoende och att vi måste försöka minska det beroendet för vi är ju idag helt beroende av de länder som har och utvinner olja.

leifer

Det finns olja i Sverige.

www.mynewsdesk.com/se/kth/pressreleases/laettare-att-hitta-olja-314246

Uppdaterat: 2014-03-08 12:35