Vi Bilägares forum

Stenskott, glasbyte - Tips och tankar..

Stenskott, glasbyte - Tips och tankar..

Hurra, fick ett stenskott igår som växte till en 4 dm lång spricka, kanske dags att dom börjar sopa på E4;an till södertälje.

Men till min fråga, om man nu använder sig av Carglass eller Ryds glas, hur stor chans är det att man får en Orginalruta, och spelar det någon roll tror ni?
Eller ska man masa sig till en Seat ÅF och lämna in den där, ska ändå göra service så man kanske kan slå 2 flugor i en smäll?
Känns spontant som de större firmorna som byter rutor bör ha mer koll på rutbyte än en verkstad som gör det någon gång i månaden.

Läste lite på BMW forum att många är noga med tex orginalrutor, vet inte om det gäller min lille Seat Ibiza 2011

//Pastor Benny

Uppdaterat: 2012-08-31 11:58
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Kommentarer

Det gäller nog bara BMW folk, för en del där är gud och orginaldelar typ samma sak.

Jag har nybytt ruta på min BMW, alla rutor på bilen är av samma tillverkare, skillnaden är att den nya framrutan inte har nån BMW logga.

Uppdaterat: 2012-08-31 12:57

Cool, tack för svaret.
Såg någon reklam att carglass har ett speciellt verktyg som minskar risken för lackskador osv vid rutbyte, något som någon vet något om ?
Någon som har bra erfarenhet av rutbyte runt Stockholm/södertälje området resp dålig erfarenhet (så man skippar de bolagen)

Uppdaterat: 2012-08-31 13:06
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

När det gäller glasrutorma i bilar så är det som nästan alla andra delar i en bil, olika underleverantörer som tillverkar dem. Exempelvis Pilkington,och Saint Gobain. Det är även dessa företag som förser marknaden med "reselvdelsrutor". Så därför spelar det ingen större roll var du lämnar in bilen, själva glaset kommer väldigt ofta från en och samma leverantör. När det gäller specialverktyget som nämns så finns det ett som heter "Roll Out", och det har de flesta glasmästare som håller på med bilrutor. En helsvensk uppfinning, väldigt smart grunka. Alltså, det spelar ingen större roll var du byter din ruta, utan det kanske handlar mer om var du får den bästa servicen och det trevligaste mottagandet. Många glasmästare erbjuder fri lånebil exempelvis.

Uppdaterat: 2012-08-31 14:05

Suveränt, tack för alla bra svar.

Uppdaterat: 2012-08-31 14:51
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.