Vi Bilägares forum

Honda Civic 06 Koppla ur passagerar airbag

Honda Civic 06 Koppla ur passagerar airbag

Hej !

Tänkte bara kolla med er en snabbis om någon har någon erfarenhet om att koppla ur airbagen på passagerarsidan ?

Är detta något man kan göra själv eller krävs det att man lämnar in bilen på verkstad för detta ?

Är ju så att ett barn är på väg och då måste ju denna kopplas ur.

Så all info är välkommen!

Är alltså en Honda Civic årsmodell 06 jag har.

Tack på forhand

Uppdaterat: 2012-08-29 09:10

Kommentarer

Med största sannolikhet får du lämna in bilen på verkstad. På de flesta bilar måste du koda om så att bilens dator fattar att airbagen är urkopplad. På vissa bilar måste du även byta ut säkerhetsbältet. Det är ju så att du inte får montera en barnstol om bältet har sträckarfunktion, därför monteras ett bälte utan sträckarfunktion. Så om du inte har en nyckel för att koppla ur airbagen krävs det verkstadsbesök.

Var noga med att får tillbaka det gamla bältet så att detta kan återmonteras när/om du återaktiverar airbagen i framtiden

Uppdaterat: 2012-08-29 12:49

Mailade Honda om en Accord av samma årsmodell och fick följande svar;
- ”Svenska Honda erbjuder alla Honda-ägare kostnadsfri urkoppling av passagerarkrockkudden, under förutsättning att inte denna inkluderas i krocktestet. Från 1999-års modeller ingår för de flesta modeller passagerarkrockkudden i krocktestet och därför kopplar vi inte ur dessa. Vi särbehandlar inte begagnade bilar. Endast en ur- och inkoppling per bil är kostnadsfritt. Alla modeller från 2001 har isofix-fästen för barnstol.”

Uppdaterat: 2012-08-29 14:35

Hmm..

Jag förstår inte riktigt vad dem mennar!

Uppdaterat: 2012-08-29 16:09

Är du säker på att den inte bara har en nyckelavstängning på tex sidan av handsfacket där du med nyckeln kan välja att koppla ifrån passagerarairbagen? Toyota-modeller från runt-06 och alla nya modeller efter det har detta och tycker även Honda borde ha det men är inte alls säker där?
På äldre Toyotamodeller innan nyckelavstägningen kom kostar det ca 7-900kr för urkoppling då även inkopplingen ingår som alltid är gratis då man vill göra det.

Uppdaterat: 2012-08-30 21:08