Vi Bilägares forum

Sälja eller Skrota? Vad bör jag göra?

Sälja eller Skrota? Vad bör jag göra?

Jag skall sälja min Chrysler Neon, metallic-blå Sedan årsmodell -98 som har gått 11600 mil. Bilen är i gott invändigt och utvändigt skick, en ägare, full servicebok och alltid handtvättad. Vid besiktningen så underkändes bilen pga av rostskadat bromsrör på båda sidor längsgående och mindre anmärkningar som att körriktningsvisare ocoh vindrutespolare är ur funktion. Utan anmärkningar skulle jag kanske få den såld för kanske 5 000kr. Med anmärkningarna skulle det kosta att reparera den hos verkstad mellan 3 000 - 4 000kr men det är osäkert om jag ändå skulle få den såld för 5 000kr....

jag kanske inte får den såld pga av anmärkningar men säljer jag den reparerad så kanske jag går back på affären. Skrotningspremien är borta...

Vad skulle ni göra? Oerhört tacksam för feedback.

Bästa hälsningar,
Niklas

Uppdaterat: 2012-08-01 09:59

Kommentarer

Lämna den som inbyte till en bilhandlare. Alltid får du något för den. Pröva hos olika "man måste lägga ut reven och agna om man vill ha napp".

Skall du inte skaffa en annan bil - ja då vet jag inte. Det går väl på ett ut? Ge bort den till någon ung kille eller tjej som gillar att meka och ta en cykel i inbyte?

Uppdaterat: 2012-08-01 10:53
Wer später bremst fährt länger schnell

Tack för kommentarerna jalfa. Kanske borde nämnt från början att jag redan köpt ny bil hos en auktoriserad handlare. Bra tips med cykel i inbyte :0)

Uppdaterat: 2012-08-01 10:54

Ja inbyte mot en cykel är ingen dum idè annars så ger du bara bort den till någon som vill ha delar m.m
Vad har du köpt för bil nu?

Uppdaterat: 2012-08-01 11:33
Pär

Toyota Avensis combi, årsmodell 2010

Uppdaterat: 2012-08-01 12:15

Om du vill slippa en massa problem, kör bilen till skroten.

Nu vet jag inte var du bor, men här i stockholm, är 9 av 10 som ringer inte sådana som man vill prata med, det ska tamefan prutas även om man ger bort prylarna gratis, det är folk som försöker få ägarpapperna med sig påskrivna med orden "Jag lägger dom på postlådan" o.s.v, bara en massa problem.

Jag skulle sälja min Nissan -95, bilen har bara gått 10", mekaniskt helt felfri, nybes och skattad. Så kommer det ut folk och ska pruta på rostfläckar, när det tydligt stod i annonsen att bilen är rostig, jag bad dom fara åt skogen och tog bort annonsen, dom 3000:- jag begärde kan jag missa.

Uppdaterat: 2012-08-01 12:18

Bra poäng Rikard. Tid man lägger ner på att förhandla och försöka få bilen såld via annons eller Blocket kan i teorin ta mer tid än vad bilen är värd. Jag får se vad jag kommer att göra men du och andra på denna tråd får reda på hur jag gjorde. Sedan kan vi ta en diskussion om jag gjorde rätt eller fel :0)

Uppdaterat: 2012-08-01 13:12

Många på jobbet har sålt värsta skrotbilarna utan problem. Finns alltid folk som vill plocka delar eller fixa till bilfan trots att det verkar omöjligt osv.Jag sålde frugans 242 får cirka fem år sedan. Helkvaddad runtom efter en viltolycka som slutade i diket. Taket var nertrykt så ny ruta var inte att tänka på att få dit osv, rullar som A-traktor i Örebro senast jag kollada reg-numret... Är man billig blir man av med bilen direkt och slipper skumt folk...

Kanske är dock Neon en för udda bil. Men försök med en annons. Verkar folk puckade, skit i dem. Jag tror dock att rätt få ringer på en sådan så du kan vara lugn.

Uppdaterat: 2012-08-01 17:22

Borsta bort ytrosten på bromsrören och måla på lite tectyl på rören och gör ett försök på en annan station så går den säkert igenom besiktningen. Har aldrig varit med om att man provat vindrutespolningen på någon bil jag ägt hos bilprovningen.

Uppdaterat: 2012-08-01 22:08
Elbil2

Hitta någon bakgatsreparatör som kan byta bromsrören, reparera visaren och spolaren, det är ju inga krångliga reparationer.
Sedan kan du välja mellan att sälja bilen till ett betydligt högre pris, prova med 15000:- då har du ju prutmån, eller har du den kvar så du har något att åka med då din felfria Avensis ändå måste in på verkstad.

Uppdaterat: 2012-08-01 22:20
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Tack alla för era inlägg. Jag kommer göra så här: min svärfar känner en kille som servar Chrysler billigt och som troligtvis kommer att köpa den för några tusenlappar och ha den sedan som uthyrningsbil åt sina kunder. Då slipper jag stöket med annonsering som jag helst vill slippa.

Uppdaterat: 2012-08-02 10:07
PREVIA skrev:

Har aldrig varit med om att man provat vindrutespolningen på någon bil jag ägt hos bilprovningen.

Jaså? Det gör de ju alltid, och jag fick tillomed anmärkning på spolaren trots att den surrade. Tyvärr hade jag missat att fylla på spolarvätska. Resultat: underkänd!
(dock utan efterkontroll)
Jag erbjöd mig att skvätta i vatten, men han tyckte tydligen att det var roligare att skriva "ur funktion" än att låta mig fylla på...

Uppdaterat: 2012-08-06 13:16
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Ja vindrutetorkare och spolare ska kollas och de ska fungera.
Däremot är det några år sedan tvånget att ha fungerande strålkastarrengöring upphörde.

Uppdaterat: 2012-08-06 16:24
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre