Vi Bilägares forum

Fina motorcykelvägar - Inom och utom Sverige

Fina motorcykelvägar - Inom och utom Sverige

Vi är ju många här som kör/har kört motorcykel, och varför inte tipsa varandra om trevliga vägar? Smaken är ju som bekant som baken - delad, men... jag tror ändå att de flesta är överens om att det är just körningen som är det bästa med motorcykel.
Även om det finns enstaka personer som enbart kör bana, men de kan vi bortse från här.

Så, vilka är era favoritvägar, och favoritresemål med motorcykel?

Jag har själv kört en hel del i Europa, och även om många anser att Tyskland mest är en transportsträcka till Alperna, så finns det faktiskt en del roliga vägar. Den stora fördelen med Tyskland är förstås att vägarna är så mycket bättre än i Sverige. OK, de har väldigt mycket träd längs vägkanterna, det är sant, men.. asfalten är ju så slät! Inga rännor och potthål, inte en massa lösgrus och annat elände.

Jag kan rekommendera en tur ner till Hertzbergen (Harzbergen), fina vägar och faktiskt lite berg värda namnet. Besök gärna den gamla vackra staden Goslar, där tiden nästan tycks stått stilla.

Inom lagom avstånd ligger http://www.villa-loewenherz.de/ , som är ett knuttevandrarhem. Nåja, nu är det stor skillnad mot när jag var där första gången 1983, då var det verkligen ett vandrarhem, idag är det snarare ett bra hotell. Huset i sig har en spännande historia, med minnen från nazitiden i väggarna.
På villa Löwenherz är det enbart motorcyklister som är välkomna, de har bra boende, bra mat och öl. Och inte minst: vettiga priser. De har även utmärkta förslag på dagsutflykter, med kartor man kan låna, bl.a. till just Harzbergen.
Man möter många motorcyklister från alla möjliga länder där, folk från Norden som mellanlandar på väg söderut, folk från södern som mellanlandar på väg norrut. Inga mystiska personer från obskyra MC-klubbar med indrivning som specialitet, bara vanliga trevliga motorcyklister.

Vill man sedan åka söderut kan jag rekommendera Romantische strasse som sträcker sig från Frankfurt och ner mot Bodensjön. Passa gärna på att besöka Rothenburg o d T (finns fler Rotheburg...), en vacker medeltida stad!

Lite längre ner ligger ju Österrike, min favorit! Härliga vägar, underbart landskap och mysig miljö. Kör gärna Glossglockner Hochalpenstrasse över till Heiligenblut, och missa inte att köra gamla vägen från Insbruck förbi Zell am See. Undvik att köra nya vägen genom Brennetpasset, det är så mycket finare att köra den äldre!

Ja, det var några (utländska..) tips från mig, fyll på med egna! :-)

Uppdaterat: 2012-05-24 08:36
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Kommentarer