Vi Bilägares forum

Inga poliser

Inga poliser

Efter att ha kört motorvägen mellan Jönköping och Stockholm på lördag och söndag efter vår träff i Trollhättan så kan jag till min stora förvåning konstatera att vi inte så en enda polisbil på vägen. I NSW (delstaten där Sydney ligger) så hade det varit minst 3 radarkontroller på en motsvarande sträcka och Hiway Controll poliser lite här och där. Jag kan också konstatera att vägarna har utvecklats enormt på 17 åren sedan jag körde på svenska landsvägar senast. Vägarna är klart bättre än i NSW men inte lika bra som i Queensland. Dock är traffiken fortfarande mycket gles i Sverige och några 8-filiga motorvägar behövs kanske inte heller.

En annan stor skillnad är bensinstationerna. Några obemannade automatstationer har finns över hudtaget inte i Australien och de stationer där man kan betala med kort dirrekt vid pumpen (bara BP) har alltid jippon typ gratis kaffe eller man kan köpa en 600 ml Cocola för en dollar för att lura in folk i butiken. Det verkar inte förekomma alls i Sverige där man tydligen vill bli av med kunderna så fort som möjligt i stället för att försöka sälja något.

Sltfattning. Bra vägar, gles traffik och inga poliser. Ni har det bra i gamla Sverige. I alla fall när det inte är snö!

Uppdaterat: 2012-05-08 09:08

Kommentarer

Det stämmer bra det. Poliserna prioriterar numera de numera hårt trafikerade skogsbilsvägarna där det enligt den senaste trafikforskningen från VTI förekommer ratfyllerister och fortkörare i ett stort antal.

Uppdaterat: 2012-05-08 10:15
Wer später bremst fährt länger schnell

Peter: något som jag noterade när jag var "Downunder" och jobbade, var att trafiken är mycket raskare än i Sverige.
När det slår om till grönt, så är det kraftigt acc upp till fartgränsen. Men, den respekteras å andra sidan väl. Inte många kör fortare än gränsen.

Men, inte är vägarna nåt att skryta med i Sverige. Mängden lappningar och rännor är ju värre än nånsin. Inte alls som salsgolven i Australia! (fast ni har ju inga problem med tjälskott förstås)

Poliserna i Sverige? Ja, de sitter mest inne vid skrivbordet. Möjligen tar de bilen och kör genom någon gågata och sätter böter på felplacerade reklamskyltar...

Uppdaterat: 2012-05-08 13:12
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Trafiken är nog raskare i dom flesta länder om man jämför med sverige... Här har vi ju snart 80 som högsta hastighet, är nog därför dom flesta är less och kör fortare av ren frustration.
Sen när det gäller Australien så är det ett land som ligger på min "Måste" lista innan man trillar av pinnen... Verkar vara mkt att se och upptäcka där.

Uppdaterat: 2012-05-08 14:23
Pär

kom til norge om ni vill kjøre på 80 vägar og vägars som är sämre en albanien.
Vägarna här er totalt värdiløsa plus de kan inte bygga hållbara vägar..ny vägar håller något år sedan ser det ut som skit...rik land ..usla vägar.. velkommen til norge

Uppdaterat: 2012-05-08 15:16

Peugeote-Pär: ja, jag kan bara rekommendera Australien. Jag tillbringade iofs bara 2 månader där (och jobbade), men trivdes verkligen. Djur och natur, folket och själen - det gillas! :-)

osloswede: Ok? Det var några år sedan jag körde där, och då var ju vägarna bra. Norge är ju ett rikt land och borde ha råd med riktiga vägar, kan man tycka...

Uppdaterat: 2012-05-08 16:59
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Har ju varit en i baltikum och kört och där finns det mycket poliser på vägarna så det är inte många som kör för fort där och trafiken är rätt gles har även varit i jugoslavien dåliga vägar och mycket poliser med sina blå fiat med blinkfyr på taket man blir tagen jämnt där för polisen vill ha pengar till fika och cig så dom vill inte ge något kvitto på pengarna för då kan dom inte ta dom själva hoppas att dom fått bättre vägar för man kunde inte köra för fort någon stans.

Uppdaterat: 2012-05-08 17:30

I norge är lite otäkt på många vägar för det är så korta påfarter så man är ute på vägen med en gång sist jag var där så gick en luftslang till bromsarna på släpet och just där var vägen så smal så man var tvungen att krypa under bilen för att inte bli överkörd av någon norman som körde som bara den för dom kör som dårar hemma med jag trodde att det bnara var i sverige dom körde så.

Uppdaterat: 2012-05-08 17:50

Jag håller helt med Peter.
På vägen till Trollhättan och hela vägen hem fanns inte en enda polis synlig.
Jag höll 120Km/h efter GPS på E20 hela vägen mellan Laxå och avfarten till Arboga ,utom förbi Örebro, och blev omkörd av sex bilar och körde om lika många (det var ganska lite trafik), men det innebär ändå att snittfarten ligger över 120 och det är klart, finns ingen övervakning finns det heller inte många som bryr sig.

Uppdaterat: 2012-05-08 22:43
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre