Vi Bilägares forum

Rost skydds garanti?

Rost skydds garanti?

Har en audi a4 1.8t 2004.

den har börjat rosta på insidan och även fått lack bubblor på skärmkant, ringde min audi verkstad och fick som svar att garantin inte gällde på grund av att den inte blivit servad på audi verkstad.

ringde ytterligare en gång till atteviks i jönköping och krävde att få prata med en verkstads chef och han va lite mer kund inriktad mycket trevligare och skulle kolla upp saken, men han frågade om verkstaden som servat bilen dom två senaste gångerna var auktoriserad och det vet jag inte, för det är den föregående ägaren som servat bilen där. så jag hoppas att detta löser sig, inte kul att köpa en bil för 120000 och sedan behöva lägga ut 10 - 15 tusen för att slippa att bilen ska vara rostig...

så jag undrar vad kan jag göra eller finns det något att göra för att det ska gå på garantin

och det är hål i inre skärmkanterna!

Uppdaterat: 2012-01-23 16:23

Kommentarer

Detta kan inte stämma eftersom tyska bilar inte rostar och speciellt inte Audi eftersom den har så extremt bra rostskydd enligt Vi Bilägare...

Skämt åsido, det du ska göra är att lusläsa vad som står i villkoren till rostskyddsgarantin, det är dem som sätter vad du har rätt till och inget annat.
Det brukar inte vara krav på service, däremot är det ofta krav på att en auktoriserad verkstad ska inspektera bilen med visst intervall.
Har man struntat i detta så har man nog mycket svårt att få det här på garanti.

Uppdaterat: 2012-01-23 17:38