Vi Bilägares forum

Trasiga torkare på Audi A1

Trasiga torkare på Audi A1

På min Audi A1 slutade torkaren på förarsidan plötsligt att fungera. Som tur var var det i närheten av en Audi-verkstad. Enligt verkstaden har Audi Tyskland skickat ut en s.k Aktion d.v.s att felet ska åtgärdas när bilen är inne på verkstad för någon annan åtgärd. Någon återkallelse av alla bilar är inte aktuellt.
Jag anser att att detta är klart trafikfarligt, vad kan hända om torkaren plötsligt slutar att fungera vid t.ex en omkörning av en lastbil i snö och modd. Jag hade tur att det inte hände något för mig.
Audi återkalla samtliga A1 som detta berör innan någon allvarlig olycka sker

Uppdaterat: 2011-12-14 21:57

Kommentarer

Det är tyvärr inget direkt ovanligt att man fär byta torkar-länkage på Audi/Vw bilar då dessa både brukar oxidera ihop och i bland gå av i sina klena aluminium-leder vilket gör att man får riva och byta hela länkaget på många modeller och de nya delarna man köper brukar se exakt lika klena ut men nu vet jag ju inte om det var av denna anledning Audi skickat ut en "auktion" på detta för kunder som klagar och hur ny denna bil var?

Uppdaterat: 2011-12-19 22:52

Tysk premiumkvalitet innebär oftast problem leifer...

Uppdaterat: 2011-12-19 23:45

Känns iofs som att A1;an är rätt ny så att det bör nog inte hunnit oxidera ihop ännu.
Det är ju dock en rätt ny bil på marknaden, och det brukar ju inte vara ovanligt med barnsjukdomar på de flesta nya bilar, och det spelar nog ingen roll vilket land dom är från.

Uppdaterat: 2011-12-21 18:29
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.