Vi Bilägares forum

familjebuss som vinterbil

familjebuss som vinterbil

Planerar för flytt till Övre Norrland och funderar på att samtidigt byta bil. Då vi är en stor familj behöver vi en riktig buss med sju riktiga sittplatser. Renault Espace är en modell vi funderat på. Är det någon på forumet som har erfarenheter av denna bil i temperaturer under -20 grader? Hur fungerar denna elektroniktyngda designkloss som vinterbil? Behöver man dieselvärmare som tillbehör för att öhtaget kunna köra på vintern? Finns det bättre sjusitsare för klimtatet i övre Norrland och i så fall vilka?

Tacksam för svar!

Uppdaterat: 2011-11-06 17:01

Kommentarer

Kravet på en buss vid dom breddgraderna är väl att det finns värme i dom bakre regionerna, finns nog både bilar som standard, som tillbehör eller utan.
Kan inget om Renault och värme, men min bror hade en VW Sharan, och det var en riktig iglo, tror aldrig jag träffat på en bil med långsamare värme.

Uppdaterat: 2011-11-06 21:30

Jag skulle nog välja en WV T5 Caravelle eller liknande om du vill ha "7 riktiga sittplatser"
Stor och stabil bil som är trevlig att köra.
Den brukar även ha ett element i bak och den har tillsatsvärmare om det är diesel så den borde inte behöva bli igloo om värmaren fungerar.
En "minibuss" som inte har element i bak blir igloo och har den en något sånär modern diesel så är en tillsatsvärmare ett måste.

Uppdaterat: 2011-11-07 10:38
*Robban

Ok, tack för svar. Låter som att ngn form av värmare är att föredra. Fler som har provat på familjeigloos i Norrland?

Uppdaterat: 2011-11-08 12:28