Vi Bilägares forum

Hansson, vad har du att berätta om Avensis ??

Hansson, vad har du att berätta om Avensis ??

Jag har just med hjälp av dig lyckats avstyra ett Passatköp (TDi 140/170 06-) i en köprådstråd på ett annat forum.

Jag var helt enkelt så fräck att jag kopierade och klistrade in lite av det du skrivit angående hjulager och turboagregaten som du skrev om. Även andra har skrivit om en hel del andra problem, och killen har lagt Passat på hyllan.

Nu är han inne på Volvo V70 D5 eller en Avensis D4D.

Så har du nått matnyttigt att berätta om dom, finns det nått som drabbar dom, vid villka miltal, kostnader ??

Uppdaterat: 2011-08-13 01:11

Kommentarer

Jag ska inte rekomendera nån bil till han, ville bara ha lite info då han funderade på att starta en ny köprådstråd om Avensis.
Men A och O var att en stor tvillingvagn gick in i bagaget, han hade akut fått sälja sin BMW E39a då vagnen inte gick in i den, och panikköpt en 945a, men surplade så mycket soppa så han ville ha en diesel.
Både han och han sambo gillade Passaten starkt för utseendet och känslan, men när dom nu fått reda på att instrumentbrädans ytbeläggning inte har ett dugg med bilens riktiga kvalite att göra, ville dom kolla andra alternativ.

Uppdaterat: 2011-08-14 21:44

Hehe kunde inte sagt det sistnämnda bättre själv Rikard och det är ju helt sant! =)

Har en hel del erfarenheter av just Avensis kontra V70 då det är bland de allra vanligaste bilarna vi servar/reparerar i vår verkstad eftersom vi har både Volvo/Renault och Toyota orginal-reservdelslager (eller snarare service-lager i det sista fallet) då många kunder på orten kör dessa märken.
Beror som sagt lite på årsmodeller men oavsett detta så är det betydligt mer problem med V70 på många olika delar som tex Hjullager, Styrleder+Spindelleder, kränghämmarstag, länkarmsbussningar, bromsslangar, sen har vi tex. olika elfel för att nämna några vanliga exempel på V70 oavsett årsmodell jämfört med en Avensis.

Är rymden i bagageutrymmet väldigt viktigt kanske V70 har en fördel i sitt mer fyrkantiga utrymme då Avensis har lite sluttning på luckan för bättre utseende och den mer avancerade bakvagnen stjäl mer plats i Avensis, dock är den senaste Avensis-modellen -09 och nyare bättre på denna punkt om det gäller en såpass ny bil.

Annars finns ju andra Toyotamodeller med rymligare bagageutrymme om detta är väldigt viktigt som Avensis Verso, eller kanske Corolla Verso eller den nyare som bara heter Verso som får rätt rymligt bagageutrymme om man inte använder bakersta sätesraden och behåller dessa som femsitsiga.

Uppdaterat: 2011-08-15 20:02