Vi Bilägares forum

Tipsa om bra vinterdäck till bra pris.

Tipsa om bra vinterdäck till bra pris.

Har bytt bil ganska nyligen och tänkte införskaffa en uppsättning nya vinterdäck. Har fått för mig att man kan spara lite pengar om man införskaffar de nu under sommarhalvåret. Dessutom har dackonline.se just nu en midsommar-rabatt på 5% som jag tänkte utnyttja. Av egen erfarenhet föredrar jag dubbdäck, tycker absolut det är att föredra framför friktionsdäck men kanske är lite gammalmodig..? Så har ni några tips? Har läst en del tester och så där men är inte beredd att lägga hur mycket pengar som helst. Så ett bra budgetdäck vore att föredra. Inte billigaste billiga men inte de senaste Nokian heller.

Uppdaterat: 2011-06-28 17:21

Kommentarer

På mitt jobb säljer vi rätt mycket Marshal KW19 vilket är ett mellanpris-dubbdäck som är exakt samma däck som lite mer kännda Kuhmo och ingen har hitills klagat på denna modell, har även haft det själv på en bil och jag tyckte det var fullt godkännt. Dessa är ett sydkoreanskt däck utväcklat för norden.
Sen finns givetvis ännu vassare däck som Européiska Michelin, Nokia, Continental m.m men så kostar dessa i regel också klart mer.

Sen har vi lågbudget-däcken som oftast är kinesiska vilka vi inte brukar rekomendera till våra kunder på jobbet om dom nu inte envist vill ha det allra billigaste, speciellt inte som vinterdäck då dessa oftast är klart sämre än "mellanklassdäcken" som inte är så mycket dyrare.

Och de flesta av våra kunder köper även dom dubbdäck vilka är ganska överlägsna på isigt underlag samt mindre "vingliga" på ren asfalt, övriga underlag skiljer det i regel inte så mycket mellan däcken och de dubbfria har oftast fördelen att gå tystare.
Men vill man köra dubbfritt så rekomenderar vi de dyrare märkena då dessa i regel är de allra bästa och ett lite billigare dubbfritt däck oftast är betydligt farligare än ett lite billigare dubbdäck.

Ps. Kom i håg att däcken måste demonteras/monteras och balanceras också samt kanske sättas på bilen vilket oftast brukar ingå hos lokala handlare (åtminstonde hos oss) och många glömmer bort detta i priset man ser hos tex däckonline, att ju detta i regel tillkommer på det priset.

Hoppas du blev lite klokare av allt detta i alla fall! =)

Uppdaterat: 2011-06-28 20:41

@Hanzzon: Ok tack för tipsen :-) Har du nån uppfattning om det är läge att köpa nu eller kan man lika gärna vänta till vintern om man är intresserad av priset då?

Uppdaterat: 2011-06-28 22:24

Jag tror inte det är några stora skillnader i pris nu eller senare så jag skulle nog vänta lite och kanske få ett lite färskare däck på en gång även om det inte är några problem så länge däcken är rätt lagrade.

Uppdaterat: 2011-06-29 09:28

Ok, då väntar jag tills vintern börjar närma sig istället. För den kommer väl även om det vore skönt att slippa...

Uppdaterat: 2011-06-29 14:22