Vi Bilägares forum

hyundai-kia 1.6 GDI

hyundai-kia 1.6 GDI

Jag funderar på att köpa en Suv typ Hyundai - Kia, Mitshubishi, Nissan.1,5 CDI Jag undrar om ni har någon uppfattning om de nya motorerna t ex Kia 1,6 GDI - 1,7 CDRI och Mitshubisi 1,8 diesel och bilarnas kvalitet.

Uppdaterat: 2011-04-12 23:22

Kommentarer

Vad är det för "Suv" modeller du pratar om? En 1,5 liters-motor låter rätt lite i en suv men det kanske är en "minisuv"?
Kvalitetsmässigt skulle jag inte köpa Nissan av dom du räknar upp då Renault tyvärr äger Nissan i dag och kvalitén verkar inte prioriteras.
De övriga kommer förmodligen fungera klart bättre, men kolla även Toyotas mindre suvar som Rav-4/ Urban cruiser som håller allra bäst kvalitét enligt mina erfarenheter som Personbilstekniker, alla deras motorer har dessutom underhållsfri kamkedja medans många konkurrenter har kamrem som kostar många sköna tusenlappar att byta.

Uppdaterat: 2011-04-13 09:25

Du kan ju provköra/kolla Dacia Duster också prisvärd i segmentet. har ju en 1,5 liters diesel på 109hk och bilen är "lätt i kroppen" så att säga. Överlägsen i terrängen mot likvärdiga bilar. Bra rostskydds betyg också. Oprövat kort men där bilarna har funnits ett tag finns nästan bara positiva vittnesmål.
Har själv beställt en.. he! (Part i målet kanske..)

Uppdaterat: 2011-04-13 18:31

Baer B
Hanzzon varnade för Nissan eftersom de ägdes av Renault som inte direkt satsat på kvalitet.
Hur är det då med Dacia som bygger på gammal avlagd Renaultteknik?

Uppdaterat: 2011-04-14 21:21
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Verkar funka än så länge iaf. ..är ju inte så gamla!

Skall bli spännade att vara bland de första modiga pionjärena! :-)

Rapporter kommer!

Uppdaterat: 2011-04-14 21:41

Skall det vara en ny bil? ....vilken storlek? ...vilka andra krav?

Kia har sin Sportage samt den betydligt större Sorenton och de kostar med Diesel och 4wd ifrån ca 250 -350.000kr.
Tror absolut inte att kvaliten brister hos Kia och långa garantier är aldrig fel.
Mitsubishi outlander får man i det närmaste fullutrustad för ca 325.000kr och vad jag vet så använder man fortfarande en motor ifrån PSA som är mycket trevlig. ( Mitsubishi är också hållbara bilar och har nu dessutom 8 års garanti ....fördel här är att man inte måste serva hos märkesverkstaden för att garantierna skall gälla som hos Kia ) ....Nackdelen mot Sorento anser jag är att Outlander har några år på nacken nu.
Nissan har sin X-trail med 150 eller 173 dieselhk för vettiga pengar även om den då är sämre utrustad än de andra....att Renault är delägare ser jag inte som någon nackdel.
Qashqai är en crossover och betydligt mindre men även här väljer Nissan att den svagaste Dieselmotorn är på 150Hk. ( till skillnad till Duster )
Nackdelen med Nissan bilarna ser jag mer att de har en kortare nybilsgaranti än vem som är delägare.
Toyota Rav4 är också en mycket fin bil men bör närmast jämföras med Qashqai i storlek....d.v.s betydligt mindre än de övriga men till ungefär samma pris.
Toyota lämnar 3 års nybilsgaranti på en helt ny bil vilket kan räcka länge beroende på hur länge man vill behålla bilen.
Duster räknar jag inte ens med som en konkurrent i detta sammanhang,...men om priset spelar en större roll än storlek,kvalite och utrustning så varför inte?

Prova lite olika bilar i den storleksklass som du söker så kommer du att hitta din favorit som även passar plånboken.
Driftmässigt behöver du inte oroa dig oavsett vilken utav bilarna som du väljer och andrahandsmässigt ligger troligen både Kia och Mitsubishi framöver bäst till p.g.a garantierna.

Lycka till!

Uppdaterat: 2011-04-20 11:38