Vi Bilägares forum

Bilbolag som tar bort kreditspärr ur fordonsregistret innan kreditköpet är löst?

Bilbolag som tar bort kreditspärr ur fordonsregistret innan kreditköpet är löst?

Hej!

Lång historia kort.

Har köpt ett fordon av årsmodell 2004 av en privat person är tredje ägaren med enbart privat personer som tidigare ägare.

Hade gjort alla sedvanliga kontrollera gällande bilen via upplysnings telefoner & fordonsfrågor på vägverket för att kontrollera att inga skulder o dvs fanns.

Sedan visade det sig att bilen var pantsatt fick reda på detta fyra månader efter att jag har köpt den och nu kräver bilbolaget nord AB pengar av mig eller så beslag tar dem bilen.

Precis som jag skrev ovan så hade jag kontrollerat att det inte var någon kredit på bilen och det visa sig att bilbolaget har tagit bort kreditspärren när den överfördes från första ägaren till den andra. Så jag har aldrig haft någon som helst chans att kontrollera om bilen har vart pantsatt.

Självklart så har den förra ägaren gått i konkurs & inte ens hans konkursförvaltare får tag på honom.

Har ni något tips på hur jag ska gå tillväga eller vilka chanser jag har att driva detta vidare?

Kanske skulle vara en rolig historia att skriva i tidningen om? :)
Underrubrik "Bilbolaget tar bort kreditspärr på kunder som saknar förmåga att betala i syfte på att sälja det vidare till någon som kan lösa skulden"

/D

Uppdaterat: 2011-01-26 20:38

Kommentarer

För att du ska få rätt beror på förra ägaren. Om du kan hitta honom, och ta honom till rätten för att ångra köpet eller få mellanskillnaden för kreditkostnaden. Annars ta med några kraftiga polare och knacka på dörren. ;)

Hur fan kunde man inte kolla om bilen vart pantsatt, det borde kunna synas någonstans, åtminstone på regbeviset som han hade när ni skrev över bilen.

Uppdaterat: 2011-01-28 18:25