Vi Bilägares forum

Kamremmars livslängd

Kamremmars livslängd

De flesta motortillverkare som valt kamrem uppger en teoretisk livslängd, som i nästan alla fall är för optimistisk. I bilens servicebok står ofta en körsträcka i antal mil, som senare ändras genom servicemeddelanden till bilverkstäderna. Även kamremmens ålder kommer senare in som en orsak till en nödvändig och kostsam åtgärd för bilägaren. I värsta fall upptäcks problemet för sent och ett motorhaveri blir följden.
Min fråga är: har någon erfarenhet av att behandla kamremmen med silikon (typ silikonstift eller spray)för att i varje fall minska uttorkningen och öka livslängden i tid?
Någon kanske vet om det är fullständigt förkastligt?

Uppdaterat: 2010-09-24 01:45

Kommentarer

Men om man nu redan valt bil och trodde att serviceboken var allenarådande...
Där står kanske kontroll av kamrem efter 9000 mil och plötsligt kommer ett meddelande att den skall bytas efter fyra år!!

Uppdaterat: 2009-01-23 17:06

Att spraya kamremmen med silikonolja går ju bra, men till vilken nytta?
Oljan förlänger säkert livslängden på remmen, men om man chansar och kör mer än den av tillverkaren rekommenderade körsträckan och har otur med att remmen går av så ligger man ju illa till.
Bättre är då att byta inom den rekommenderade tiden, men att ta reda på priser på olika verkstäder.
Bilfirmorna får enl. EU-beslut inte tvinga bilägarna till att använda sig av märkesverkstäder.
Speciellt Renaultverkstäder brukar ha hutlösa priser på rembyte och här kan det skilja flera tusen kronor mellan olika verkstäder.

Uppdaterat: 2009-01-24 16:30
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre