Nästa artikel
Mercedes planerar kraftfull suv
Nyheter

Mercedes planerar kraftfull suv

Publicerad 22 november 2013 (uppdaterad 25 november 2013)
Mercedes trimningsfirma AMG planerar att lansera en suv med fyra cylindrar som ger hela 355 hästkrafter, avslöjar bilmässan i LA.

Mercedes Concept GLA45 AMG presenteras just nu på bilsalongen i Los Angeles och visar hur Mercedes i framtiden kan lansera en performanceinriktad suv. Och det är inga små ord som Mercedes använder för att beskriva bilen. Enlig tyskarnas egen utsago gömmer huven den starkaste fyrcylindriga motorn i världen – en turbomatad motor på 2,0 liter som ger 355 hästkrafter och ett vridmoment på 450 newtonmeter.

Motorn räcker för att suven ska kunna göra språnget från stillastående till 100 kilometer i timmen på under fem sekunder. Kraften överförs till hjulen via en sjustegad sportväxellåda och självklart är bilen fyrhjulsdriven.

Utseendemässigt har Mercedes satsat på att ge bilen en racingkänsla. Det görs bland annat med ett ”startnummer”, det här fallet 45, på sidan och AMG-loggan i övre delen av vindrutan.

Den som hoppas på en fyrhjulsdriven suv från Mercedes AMG kan antagligen se fram emot att konceptet produceras och hittar ut på marknaden i någon form framöver.

Diskutera: Vad tycker du om Mercedes Concept GLA45 AMG?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-11-23 10:32
månssons

Vad jag vet finns mitsubishi evolution i en modell som ger 400 hästar, och den ska väl också vara fyrcylindrig. Dessutom förstår jag inte varför ni låter så förvånade i artikeln, visst är motorn imponerande men den sitter väl både i A45 och CLA45 också - vi har alltså känt till den ett tag nu.....

#2 • Uppdaterat: 2013-11-24 14:24
Hackenbush

Vill jag ha en snabb bil med mycket hästar så köper jag en "sportbil" inte en Suv men det finns väl en och annan som kanske skulle investera i en sån här Merca.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.