Nästa artikel
Opels sju Frankfurtpremiärer
Nyheter

Opels sju Frankfurtpremiärer

Publicerad 2 september 2013 (uppdaterad 2 september 2013)
Trots att man inte har någon ny bil på modellprogrammet lyckas Opel skramla ihop inte mindre än sju världspremiärer till bilsalongen i Frankfurt.

Även Opel ger sig in i skogsmullefacket med Insignia Country Tourer. Höjd markfrigång och diverse plastbitar på karossens nederdel ska signalera äventyr. Trots fyrhjulsdrift ska man nog tänka sig för innan man tar ut sin nya Country Tourer i skogen. Det här är främst en bil för vanliga vägar.

 

Insignia OPC blir värstingen i Insigniaprogrammet med en bensindriven V6-turbo på 325 hk. Acc 0-100 km/tim ska gå på 6,0 sekunder (6,3 s för kombin Sports Tourer). Finslipat chassi, bromsar från Brembo, sportstolar från Recaro och speciell instrumentering med möjlighet att avläsa g-krafter på den 8 tum stora informationsdisplayen.

 

Hela Insigniaprogrammet har fått en ansiktslyftning med såväl exteriöra som interiöra förändringar. Infotainmentsystemet har fått nya funktioner för att integrera smarta mobiltelefoner och motorprogrammet har utökats med två nya bensinmotorer och en ny snål diesel som bara släpper ut 99 g CO2/km.

 

Monza Concept ska ses som en indikation på Opels riktning när det gäller design. Modulär uppbyggnad ska öppna för många alternativ när det gäller drivsystem, måhända även det en finess vi kommer att få se i kommande produktionsbilar.

 

Opel Adam kommer med nya färger både för kaross och inredning. Även här blir infotainmentsystemet uppgraderat och kommer att bli röststyrt genom integrering med Appels IOS 6 och Siri.

 

I Frankfurt visar Opel för första gången sin nya bensindrivna 3-cylindriga turbomotor på 115 hk och 116 Nm från 1 800 v/min. En motor som kommer att göra gott för körupplevelsen i Opel Adam där den debuterar tillsammans med en 6-växlad låda tidigt nästa år. Sedan kommer motorn även att dyka upp i andra Opelmodeller i B- och C-segmentet.

 

Opel Cascada får starkare motor. En ny variant av den turboladdade 1,6-liters bensinmotorn i Cascada ger 200 hk och 300 Nm i vridmoment. Det ger 235 km/tim i toppfart. Bra för den som har bråttom söderut på flykt från vintern.

 

Diskutera: Tror du att Opels modellprogram det som krävs för att lyfta märket? 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-09-02 13:55
Mistro

Vad trevligt och vi som brukar att läsa här vet ju att Opel ligger i världsklass vad gäller allt även då de inte gör det så det blir spännande att se den nya low-high tekniken som helt enkelt saknar brister. ;)

#2 • Uppdaterat: 2013-09-02 14:55
Swemba

Insignia OPC känns inte riktigt rätt för märket. En snygg bil med bra prestanda, förvisso. Men jag inbillar mig att målgruppen i huvudsak är ute efter andra typer av bilar. Kanske bilar som Country Tourer ...

#3 • Uppdaterat: 2013-09-02 16:44
Havsfidran

Insignia OPC är ju inget nytt. Har ju funnits ett tag till salu. Eller den kanske inte funnits som OPC som namn betraktat? Den motorn på 325 hästkrafter har iallafall funnits ett tag till Insignia

#4 • Uppdaterat: 2013-09-02 18:52
Lars58

Ja du Tommy Wahlström, saknas ett "har eller är" i din fråga, men visst är det nedrigt att Opel ska behöva ha två märken före sig i Europa ... ;-)
Med det här modellprogrammet är väl inte ett "lyft" till andraplatsen(Ford) alltför långt borta.

#5 • Uppdaterat: 2013-09-02 19:42
Raphael

Inga stora nyheter således, bara lite uppiff och justering i det existerande modellprogrammet. Vilket inte behöver vara helt fel, men kanske ändå finns viss besvikelse med tanke på att mässan är på "hemmaplan" så att säga.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.