Nästa artikel
BMW X5 kan bli snål laddhybrid
Nyheter

BMW X5 kan bli snål laddhybrid

Publicerad 22 augusti 2013
BMW planerar att göra stora suven X5 till en fyrhjulsdriven laddhybrid. På bilsalongen i Frankfurt premiärvisas en konceptbil.

Senare i höst lanseras nya BMW i3, elbilen som kan köras mellan 13 och 16 mil enbart på el och dessutom utrustas med en bensinmotor som räckviddsförlängare.

Men den bayerska tillverkaren har fler planer när det gäller eldrift och hybridbilar. På Frankfurtsalongen i september visas till exempel BMW Concept X5 eDrive.

Konceptbilen demonstrerar hur suven BMW X5 kan se ut och fungera om den byggs om till laddhybrid. Bilen är försedd med en ospecificerad fyrcylindrig bensinmotor med turbo och en elmotor som utvecklar 95 hästkrafter.

Under bagageutrymmets golv finns även ett paket med litiumjonbatterier som matar elmotorn med ström och gör det möjligt att köra ungefär tre mil på el, så länge hastigheten inte överstiger 120 km/tim. Föraren kan också välja mellan tre körlägen och på så sätt bestämma om motorerna ska arbeta tillsammans eller var för sig.

BMW anger att spurten från 0 till 100 km/tim avverkas på under sju sekunder och i körcykeln för laddhybrider är bränsleförbrukningen 3,8 l/100 km.

Diskutera: Vad tycker du om BMW Concept X5 eDrive?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.