Nästa artikel
Körde utan ratt – styrde med tång
Nyheter

Körde utan ratt – styrde med tång

Publicerad 25 juli 2013 (uppdaterad 26 juli 2013)
Polisen i södra Australien stoppade en bil med två punkterade däck och upptäckte att föraren styrde med en låstång i stället för ratt.

Det var i måndags polisen i Gilles Plains uppmärksammade en vit Holden Commodore som framfördes på ett farligt sätt med två trasiga däck, skriver polisen på sin hemsida.

Till sin förvåning upptäckte polisen att bilen saknade ratt och att föraren, en 38-årig man, använde en låstång som monterats på rattstången för att manövrera bilen.

Föraren står nu åtalad för att ha kört en oregistrerad och oförsäkrad bil, som dessutom var belagd med körförbud. Föraren testades också positiv för narkotika och misstänks även vara inblandad i en smitningsolycka strax innan bilen stoppades.

Diskutera: Hur lätt eller svårt är det att styra en bil med en tång?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-07-25 10:59
Hackenbush

Finurligt, men han blir nog åtalad för allt man kan bli åtalad för i en bil.

#2 • Uppdaterat: 2013-07-25 15:24
Björn Sala

Det närmaste jag varit var när jag körde med knopp på ratten.

Jag var arton år och hade armen i mitella efter att ha kvaddat min hoj. Strax efteråt totalkvddade jag farsans bil. När polisen kom till platsen och tittade på mitt färska körkort utbrast han "det luktar bläck av det här körkortet"

Sen tittade han på mitellan och knoppen på ratten och ruskade på huvudet.

Tilläggas bör att jag gick helt fri och gubben jag frontade mot fick ta hela skulden. Jag behövde inte böta för knoppen.

#3 • Uppdaterat: 2013-07-25 20:27
Rikard

Så där har man kört några gånger, dock inga längre sträckor el i nån högre fart, som längst några kvarter i Stockholm, men mest bara för att köra in bilen från bärgare i verkstan.
Opel var den mest stula bilen på 80 talet, så i slutet av detta kom Opel på att man kunde göra rattstången ihålig, då gick axeln av när tjuvarna försökte knäcka rattlåset.
Vår verkstade hade även biluthyrning i centrala stan, med bla Opel Kadett, och även dom stals ideligen, enda sättet att då kunna styra bilen var att klämma dit en svetstång.
Stölderna var så vanliga att Opel sålde ett fördigt stöldkitt, bestående av dörrlås, rattlås, rattstång och kåporna runt ratten.

#4 • Uppdaterat: 2013-07-25 23:51
Hackenbush

En van biltjuv öppnade en Opel på den tiden snabbare än ägaren gjorde med nyckel

#5 • Uppdaterat: 2013-07-26 13:50
Peter i Sydney

Var bilen oregistrerad och/eller oförsäkrad så blev den konfiskerad av polisen. Vi har samma lagar som Storbrittanien på den punkten. Ägaren återfår bilen när han kan bevisa att han betalt reg.avgift och försäkring. I det här fallet får han kanske komma med en ratt också.

#6 • Uppdaterat: 2013-07-26 16:29
hultarn

Jag var o kollade på en BMW 5-serie och säljaren påpekade att den hade ny ratt.
Det lät förstås en smula udda i mina öron, men faktum är att det stjäls mycket rattar på bilfirmor.

Saab satte tändningslåset på golvet för att försvåra för tjuvarna. Funkade sådär,900 låg länge i toppen bland stulna bilar, medan ägarna svor över krånglande lås...

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.