Nästa artikel
Den yngsta bilköparen någonsin?
Video

Den yngsta bilköparen någonsin?

Publicerad 17 juli 2013 (uppdaterad 18 juli 2013)
14 månader gamla Sorella Stoute köpte en Austin-Healey från 1962 utan att någon, inklusive hon själv, visste om det.

 

Sorella Stoute som inte är mycket mer än ett år gammal köpte nyligen sin första bil - en Austin-Healey, årsmodell 1962, i mycket risigt skick. Det hände då hon lekte med sin pappas mobiltelefon och kom åt eBay-applikationen.

Köpet gick på motsvarande cirka 1 500 kr och nu har familjen, som bor i Oregon, USA, en klassisk brittisk cabriolet hemma på gården.

”Jag är bara glad att hon inte köpte Porschen för 250 000 kr som jag också hade spanat in”, sade pappan i nyhetsklippet från KOIN Local 6 som du kan se genom att klicka på videofönstret här ovanför.

Diskutera: Var tycker du om köpet?

Tesla Model 3

I jämförelse med långtestkollegorna är Model 3-skärmen enorm, 15 tum. Ungefär en tredjedel av skärmytan är låst till att visa varningslampor, färddator och hastighets- och trippmätare.

Trots det är ytan fullt tillräcklig för att ge de virtuella knapparna och reglagen den plats som krävs för att göra dem hanterbara under körning.

Den fria ytan har alltid Google Maps som bas. Kartbilden kan kompletteras med upp till två informationsfält för exempelvis räckvidd och aktuell mediakälla.

Då Teslas app för Spotify i princip överensstämmer med den version som används på datorer blir det avsevärt mer överskådligt och lättnavigerat jämfört med BMW:s alternativ.

Till skillnad från långteststallet i övrigt tillåter inte Tesla Android Auto eller Apple Carplay. Med tanke på Spotify-appen och inbyggd podcastspelare kan det vara av underordnad betydelse, men har man vant sig vid de fördelar exempelvis navigationsappen Waze ger, lär man bli besviken.

Av förklarliga skäl kan skärmen inte släckas ned helt, skärmen kan göras ljussvag men vid mörkerkörning kan den trots allt störa ljuströtta ögon.

Menysystemet är tydligt, men då det till stor del är textbaserat bör man parkera innan man ger sig i kast med att justera exempelvis ljudbilden.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-07-17 14:00
Roy J

Jag har ibland undrat lite över det smarta i att låta småbarn leka med förälderns mobil.

#2 • Uppdaterat: 2013-07-18 12:30
dogdex

det är för lätt att komma åt det skulle finnas spärrar på telefonen för sådant .

#3 • Uppdaterat: 2013-07-18 13:17
Eric H

Förut satte man barnen framför TV-n , nu får de en ajfån att leka med...
Varför ska barn har em smartofån öht??
Är det en "säkerhetsgrej" funkar en simpel lur för 100 spänn lika bra..

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.