Nästa artikel
Volvo kan vinna miljöbilpris
Nyheter

Volvo kan vinna miljöbilpris

Publicerad 20 mars 2013 (uppdaterad 20 mars 2013)
Volvo V60 Plug-in Hybrid är en av tre nominerade bilar i miljöbilskategorin till årets prestigefulla World Car Awards.

Om en dryg vecka offentliggörs vinnaren i årets World Car Awards, där en jury bestående av 66 framstående motorjournalister från hela världen röstar fram sina favoriter i olika kategorier.

I år kan vinnaren i miljöbilskategorin, World Green Car, vara svensk. Volvo V60 Plug-in Hybrid är en av tre nominerade bilar. Konkurrenterna som Volvo ställs mot i kampen om segern är Renault Zoe och Tesla Model S.

Enligt Volvo är V60 Plug-in Hybrid världens första laddhybrid som har en dieselmotor. Modellen har också varit en stor succé på marknaden, då den första modellserien sålde slut redan innan den nådde handlarna. Bilen har enligt Volvo också fått den högsta poängen som Euro NCAP hittills har delat ut till en bil med elmotor.

Den mest prestigefulla utmärkelsen som ska delas ut är dock World Car of the Year, där Mercedes A-klass, Porsche Cayman, Toyota 86 och Volkswagen Golf är nominerade. Den sistnämnda utsågs till Årets Bil i Europa med förkrossande marginal.

Andra priser som ska delas ut är World Car Design of the Year och World Performance Car. Vinnarna offentliggörs när bilsalongen i New York slår upp portarna den 28 mars.

Diskutera: Vad tycker du om de nominerade till World Car Awards?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-03-21 10:49
IngoS

De kunde behöva litet draghjälp med tanke på de katastrofala försäljningssiffrorna i Europa jan-feb 2013. De rasar nära 17%, mer än marknaden i stort, som går ner 10%. V40 kanske säljer dåligt? Ref http://europe.autonews.com/assets/PDF/CA87450319.PDF

#2 • Uppdaterat: 2013-03-21 19:17
Roy J

De tre är intressanta på olika sätt. Volvon dock mest vardagspraktisk.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.