Nästa artikel
Renault smygvisar designkoncept
Nyheter

Renault smygvisar designkoncept

Publicerad 19 mars 2013 (uppdaterad 20 mars 2013)
I april ska Renault visa upp en ny designstudie som utforskar möjliga framtida formspråk för den franska biltillverkaren.

Medan de flesta europeiska biltillverkarna passade på att visa upp sina nyheter på bilmässan i Genève i början av mars har Renault valt att hålla på en av sina nyheter. Ett nytt designkoncept kommer i stället att visas upp på designmuseet Triennale di Milano i april.

Konceptet har utvecklats i samarbete med Lovegrove Studio och syftar till att visa upp Renaults designstrategi. Konceptet är även en designstudie som utforskar nya formspråk för Renault.

Enligt Renault ska designen påminna om naturen och dess system för energiöverföringar. Lovegrove Studios syfte med detta är att visa naturens strukturer och överföra dessa till ett nytt formspråk.

Hur detta är tänkt i praktiken får vi för tillfället inte veta, men om vi tittar på bilderna som smygvisar konceptet kan vi i alla fall ana såväl grenar som bubblor.

Konceptbilen kommer att offentliggöras vid en presskonferens på Triennale di Milano den 8 april och sedan ställas ut för allmänheten mellan den 9 och 14 april.

Diskutera: Vad tycker du om Renaults designkoncept?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-03-19 21:28
Raphael

Sedan Van der Acker blev chef så har det börjat hända grejjer hos Renault. :)

#2 • Uppdaterat: 2013-03-20 00:29
Roy J

Organiskt var bara förnamnet.
Det här kan bli intressant! Bara de inte glömmer att det handlar om bilar som ska funka bra i praktiken. Det är inte skulpturer.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.