Nästa artikel
Volvo V60 på väg till USA?
Nyheter

Volvo V60 på väg till USA?

Publicerad 15 mars 2013 (uppdaterad 15 mars 2013)
Volvos modellprogram för den amerikanska marknaden är för tillfället litet, det kan lösas genom att introducera V60.

Volvo har sin största marknad i USA, med Kina på en andraplats och Sverige på tredjeplatsen. Modellprogrammet för USA är dock relativt litet, med Volvo S60, XC60, XC70 och S80 som de enda modellerna på den amerikanska marknaden.

Volvos lösning för att utöka modellprogrammet i USA? Att införa modellen V60. Volvo ska under nästa kvartal ta ett beslut om huruvida det ska ske, och modellen kan i så fall nå amerikanska bilhandlare inom ett år.

Att introducera Volvo V60 på den amerikanska marknaden är dock långt ifrån självklart. När Volvo presenterade V60 för första gången valde man att inte ta den över atlanten på grund av att kombimodeller säljer dåligt där.

Volvo planerar inte heller att ta med sig den senaste versionen av V60 till amerikanska bilhandlare. Det rör sig i så fall om versionen som såldes i Europa för två år sedan.

Volvo tänker också ge amerikanska bilhandlare större marginal på försäljningen av de befintliga modellerna, om de klarar av biltillverkarens mål för kundservice.

Diskutera: Tror du att Volvo V60 kan sälja i USA?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-03-16 12:53
Hackenbush

Blir ingen volymsäljare i Usa det vågar jag nästan sätta en peng på.
Om Volvo gör en stor pickup med 300 Hk så kan det bli volymer av det i Usa.

#2 • Uppdaterat: 2013-03-17 09:06
saabnisse

Den får nog vara betydligt större också om hamburgarmagarna ska få plats.

#3 • Uppdaterat: 2013-03-18 08:25
Mistro

Vore ju kul om vi här i Sverige kunde ha fått samma smör,...fullutrustad toppmodell till priset utav en basversion kunde kanske blevit resultatet då?
Men det är ju klart att jänkarna skall få bättre vilkor än här där bilarna byggs om de kan tänka sig att tränga in sig i en skokartong!?

#4 • Uppdaterat: 2013-03-18 13:36
IngoS

Varför inte? USA är en jättemarknad och det kan finnas plats för nischbilar. Inte heller den relativt trånga XC60 är väl direkt mainstream. Kombibilar är visserligen ute, men kanske livsstilskombi har en marknad. Man måste hålla liv i återförsäljarna också tills nya XC90 och S90 (?) kommer, och det dröjer som bekant.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.