Nästa artikel
Mitsubishi CA-MiEV och GR-HEV: Bilder och fakta
Nyheter

Mitsubishi CA-MiEV och GR-HEV: Bilder och fakta

Publicerad 11 mars 2013 (uppdaterad 11 mars 2013)
Mitsubishi visar upp två nya koncept som visar hur framtidens elbil och dieselhybrid, den senare som pickup, kan utformas.

Vi Bilägare har tidigare kunnat rapportera om de två konceptbilarna, då med väldigt knapphändig information och bilder som bara gav en aning om hur bilarna ser ut. Nu vet vi dock mer.

Mitsubishi CA-MiEV visar framtidens elbil för stadsmiljöer och pendeltrafik. Tack vare en elmotor på 80 kilowatt och ett batteri som ger en kapacitet på 28 kilowattimmar får bilen en räckvidd på 300 kilometer, vilket enligt Mitsubishi motsvarar en veckas bilåkande för den genomsnittlige europeiska föraren.

Designmässigt är bilen en liten femdörrarskombi med bland annat bumerangliknande fram- och bakljus.

Till detta kommer en rad funktioner, som till exempel trådlös laddning. Dessutom skickar bilen automatiskt e-post om den blir stulen och ringer automatiskt upp nödsamtal om den är inblandad i en olycka.

Mitsubishi GR-HEV är en studie av hur man kan bygga en pick-up med hybriddrift. Konceptbilen är faktiskt den första i sitt slag, då hybridteknologi aldrig tidigare har applicerats på en pick-up av den storleken.

GR-HEV drivs av en dieselmotor tillsammans med en elmotor. Bilen är fyrhjulsdriven, med en teknik som låter drivlinan leverera stabil dragkraft och körförmåga även under svåra väderförhållanden.

GR-HEV har utvecklats med målsättningen att klara utsläpp på mindre än 149 gram per kilometer, något som i så fall är långt lägre än genomsnittet för pick-uper.

Diskutera: Vad tycker du om Mitsubishi GR-HEV och CA-MiEV?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-03-11 17:08
Hackenbush

Varför måste alltid Elbilar och hybrider se så konstiga ut?
Är det för att de som äger dem skall tänka
"japp kolla in mig, jag är miljövänlig och det syns"

#2 • Uppdaterat: 2013-03-11 19:28
Henrik-Andersson

Håller med dig Hackenbush, och har en fråga till dig också. hur många "vanliga" användare av ViB har utsetts till moderatorer. Vet ju att du är en, men finns väl fler ?

#3 • Uppdaterat: 2013-03-11 22:55
Raphael

CA ser ut som ett koncept från Citroën, får mig att tänka vissa skisser inför förra generationens C4... Pick-upen vet jag inte riktigt... är vi mogna för utsvävad design på flakbilar? Jag är nog inte mogen för det än. :)

#4 • Uppdaterat: 2013-03-12 12:38
Hackenbush

Henrik! jag, saabnisse och Roy J är extra moderatorer.
De funderade på att ta in Jes med men de tyckte att han såg alldeles för konstig ut :D

#5 • Uppdaterat: 2013-03-12 15:00
S-E S

I melodifestivalen hette en låt "endast döda fiskar följer strömmen".Här tycker jag att det avbildas "döda fiskar". Mitsubishi GR-HEV påminner starkt om Ssang Yong´s pickup - eller?

#6 • Uppdaterat: 2013-03-12 15:51
Henrik-Andersson

Haha......................... men min profilbild är SNYGGAST

#7 • Uppdaterat: 2013-03-13 12:20
S-E S

Bra rutet Jes. Kan det vara så att stor miljövänlighet ska kompenseras med smaklös design?

#8 • Uppdaterat: 2013-03-14 08:35
Mistro

Den största anledningen till att dessa bilar är fula är fortfarande att tillverkarna INTE vill sälja dessa bilar i någon större omfattning.
De kunde skriva att bilarna rullar på luft eller kan flyga för när och om bilarna verkligen kommer i produktion ( vilket aldrig sker ) så sätter man prislappen så ofattbart och löjligt högt att de flesta inte har råd med den.
De som har råd köper en bil som inte liknar något ifrån Star trek.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.