Nästa artikel
Peugeot Partner "Årets Transportbil"
Nyheter

Peugeot Partner "Årets Transportbil"

Publicerad 25 oktober 2007 (uppdaterad 23 september 2010)

Vid den internationella transportbilsmässan Salon Européen du Transport Routier i Amsterdam fick Peugeot ta emot priset "International Van of the Year" 2008 för sin Expert. De främsta egenskaperna, som låg till grund för utmärkelsen, är det breda utbudet av karossutföranden, bränsleeffektiva motorer samt den höga säkerhetsnivån hos Peugeot Expert.

Denna årliga utmärkelse har delats ut sedan 1992 av en jury bestående av utvalda branschjournalister från ett tjugotal europeiska länder.

Årets vinnare är resultatet av ett samarbete mellan PSA Peugeot Citroën och Fiat och det var med god marginal som den gemensamma modellen kammade hem utmärkelsen före de övriga nominerade i kategorin lätta transportbilar. Det juryn framför allt vill lyfta fram är det breda utbudet av karossutföranden, höjdnivåer och hjulbaser som ger lastvolymer mellan 5 och 7 m3 och en lastkapacitet på mellan 1 000 och 1 200 kg.

Något jurymedlemmarna också uppmärksammade är den höga säkerhetsnivån - antisladdsystemet ESP erbjuds som tillval på samtliga versioner i Sverige. Ännu ett argument som vägde tungt för utnämningen var den låga bränsleförbrukningen.

Peugeot har tidigare erhållit samma pris två gånger: 1995 för Peugeot Boxer samt 1997 för Peugeot Partner.



Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2007-10-29 10:53
RaphalM (ej verifierad)

Rubriken handlar om Peugeot Partner, men artikeln handlar om Peugeot Expert. Fordonet på bilden är en Peugeot Expert, inte Partner.
Ähm???

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.